Selectie KV Telstar
Selectie KV Telstar KV Telstar/JB

Telstar/Dé Register Makelaar 1 pakt eerste zaalwinst na prachtige comeback

2 december 2019 om 17:16 Korfbal Deel je nieuws

De eerste thuiswedstrijd in De Slag was een wedstrijd met drie gezichten: een furieuze start, 20 minuten zand in de motor en een goede tweede helft. De ploeg van Daan van der Klis liet zien als een hecht team te kunnen spelen en wist daardoor in de extremis de punten in Hoevelaken te houden.

Om 19.30 uur stonden Telstar 1 en ZKC ’31 1 klaar om de wedstrijd aan te vangen. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd verloren en wilde graag de tweede wedstrijd van het seizoen met punten afsluiten. Na een weergaloze doorloopbal van de pupil van de week startte Telstar sterk. Binnen 20 seconden werd de 1-0 gescoord.
De goals vielen als rijpe appels en al snel stond Telstar op een ‘comfortabele’ 6-1 voorsprong.

Dit was het moment dat ZKC een time-out nam en Telstar zand in de motor kreeg. Het tempo ging omlaag en dat resulteerde in minder uitgespeelde kansen en passfouten. De goals vielen minder snel en ZKC werkte zich van een 7-3 achterstand naar een 7-9 voorsprong. Het rustsignaal kwam geroepen voor de ploeg bij een 10-14 achterstand.

In de rust werd duidelijk besproken wat er beter moest en benadrukt dat ondanks de vier punten achterstand een overwinning nog prima mogelijk was.

De eerste drie goals die vielen waren voor Telstar en de spelers en het publiek voelde dat er nog veel mogelijk was. Ondanks dat ZKC telkens bleef antwoorden met goals wist Telstar beetje bij beetje dichterbij te komen. Na wat tactische wissels kreeg ZKC het steeds moeilijker en werd voor de eerste keer in de tweede helft de gelijkmaker gescoord op 19-19. ZKC bleef antwoorden en de ploegen scoorde om en om tot 22-22. Toen brak de laatste minuut aan.

ZKC was op dat moment bezig een aanval op te zetten, maar deze werd afgebroken door een aanvallende fout. De bal kwam binnen in het aanvalsvak met de wetenschap dat dit de kans was om de voorsprong te pakken en daarmee de wedstrijd te winnen. Rustig en lang werd er gezocht naar een goede schot kans en na het eerste schot werd dit opnieuw gedaan. De rebound stond goed en Esther kwam in de aangeef en Lois werd matchwinner door van ver de bevrijdende 23-22 binnen schieten.
Een prachtige overwinning die als collectief werd binnengehaald.

Aankomende zaterdag mag de selectie weer in de thuishaven aantreden. Ook dan hebben we de support die er afgelopen zaterdag was weer hard nodig! We nodigen u graag uit om Telstar 1 om 19.35u naar de overwinning te schreeuwen tegen EKVA 1. Tot zaterdag!