Bij Zuidvogels had Sparta Nijkerk het zaterdag niet eenvoudig, ondanks de uiteindelijk duidelijke winstcijfers.
Bij Zuidvogels had Sparta Nijkerk het zaterdag niet eenvoudig, ondanks de uiteindelijk duidelijke winstcijfers. Henk Heijnen

Afstand naar gevarenzone groeit gestaag voor Sparta Nijkerk

28 februari 2018 om 12:28 Sport/sport

NIJKERK Een hele nuttige en belangrijke overwinning boekte Sparta Nijkerk zaterdag bij HSV Zuidvogels. De 0-3 betekent meer afstand tot de gevarenzone en dat is de eerste doelstelling voor de Nijkerkers. ,,Stap voor stap merken we dat er een stijgende lijn in de resultaten zit. Dat moeten we vasthouden en uitbouwen”, stelt Arjen Ruitenbeek.

Rob Schoon

Ruitenbeek is als één van de leden van de Technische Commissie keihard bezig voor het komende seizoen. ,,Dat begint steeds vroeger lijkt het wel. Het blijft wel vreemd dat je een nieuwe selectie al bijna compleet is, voordat de beslissende fase van de competitie start.” En er is nog genoeg om voor te strijden voor Sparta Nijkerk.

RESULTATEN TEGENVALLEND ,,De Spartanen staan op een plek in de Hoofdklasse, die niet overeenkomt met de doelstelling. ,,Natuurlijk hadden we graag hoger willen staan. De resultaten vielen echter vanaf het begin van de competitie tegen. We hebben daarna afscheid genomen van Marco Roelofsen en eigenlijk opnieuw begonnen.”

Een plaats in de top van de Hoofdklasse is heel ver weg en niet realistisch, vindt Ruitenbeek. ,,Het betere spel van de laatste weken laat wel zien dat we zeker momenteel moeilijk zijn te verslaan. Tegen Excelsior’31 en HZVV hadden we ons beter moeten belonen. We streven naar het maximaal nog te behalen resultaat, waarbij ook de beker nog in beeld is.”

KNAPPE WINST Bij Zuidvogels had Sparta Nijkerk het zaterdag niet eenvoudig en met de 0-1 ruststand (Jan Struijk) konden ze best tevreden zijn. In de tweede helft hadden de Nijkerkers meer controle en was het wachten op de beslissing. Jesse Buitenhuis verzorgde deze 0-2 uiteindelijk, waarna Frank Heus met de strafschop de einstand op 0-3 bracht.

,,Met de spelvreugde en de eenheid zit het eigenlijk het hele seizoen best goed. Zelfs toen het veel minder ging, vind ik. Nu is er meer duidelijkheid, worden de resultaten stabieler en dat geeft vertrouwen. Spelvreugde, vertrouwen en stabiliteit zijn toch pijlers waarop resultaten worden gebouwd.”

SNEL HANDELEN De afgelopen weken moest de TC weer snel aan de bak. ,,We kregen te maken met vier (langdurig) geblesseerde keepers. Toen werd het snel schakelen, alle contacten nalopen en zo kwamen we uit bij Dani Centen. En wat ik tot nu toe zie, stemt mij uiterst tevreden. Een uitstekende doelman met uitstraling en de wil om zich te blijven ontwikkelen.”

Ontwikkeling is sowieso een hoofdpunt voor de komende jaren. ,,Spelers kiezen voor ons omdat ze zich verder willen ontwikkelen. Dat willen we als vereniging ook, waarbij we steeds nadrukkelijker kijken naar spelers uit de nabije regio en ook onze eigen jeugdspelers. En dan zo een groep neerzetten die mee gaat doen om de prijzen, want die ambitie moeten we houden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie