Alwin van Domselaar is één van de spelers uit eigen kweek.
Alwin van Domselaar is één van de spelers uit eigen kweek. Kees van den Heuvel

Veensche Boys geeft overwinning uit handen

28 februari 2018 om 09:27 Sport/sport

NIJKERKERVEEN Veensche Boys leek zaterdag opnieuw een winstpartij te boeken bij De Valleivogels. Er waren kansen genoeg om de punten definitief mee te nemen, maar in blessuretijd kwam de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte: 2-2.

Rob Schoon

Het onverwacht weggeven van de overwinning komt overeen met de voorspelling van Jos Bouw over het eventuele kampioenschap. ,,Het gaat in het algemeen goed, maar er is nog een lange weg te gaan. Voetbal blijft wat dat betreft onvoorspelbaar."

BESLISSING BLIJFT UIT Bij Valleivogels had Veensche Boys al in de eerste minuten een beslissend gat kunnen slaan. Na enkele enorme kansen, scoorde goalgetter Yannick Bouw na tien minuten de 0-1. Veensche Boys was de bovenliggende partij en leidde bij rust toch maar met 1-2. Remon Liefting scoorde een vrije trap (1-1) en Herbert van de Ham zette de Boys weer op voorsprong.

Na de thee bleef het spannend omdat Veensche Boys verzuimde afstand te nemen ondanks enkele zeer goede mogelijkheden. Dat brak de ploeg in de blessuretijd op. Nadat Fabian Bezembinder stuitte op doelman Sven Hardeman en Peter van de Pol in de daarop volgende aanval de 2-2 scoorde, was er sprake van onnodig en onterecht puntverlies.

GEEN PANIEK Het puntenverlies stemt Jos Bouw niet tevreden, maar de Technische man is in het algemeen uitermate tevreden over de vooruitgang van Veensche Boys. ,,We zijn gezond ambiteus, wat betekent dat we graag willen promoveren, maar dat er geen paniek is als het een keer tegenzit."
Tegenslag kent Veensche Boys dit seizoen sowieso weinig, onderkent Bouw. ,,We hebben de juiste keuze gemaakt door spelers uit de nabije regio en eigen spelers voorrang te geven. De sfeer is top en zowel het eerste en tweede liggen op kampioenskoers. Voor zo'n kleine vereniging een fantastisch resultaat en dan heb ik het nog niet eens over de fantastische accommodatie die we bouwen."

SELECTIE COMPLEET Het gaat goed met Veensche Boys zowel binnen als buiten de lijnen. ,,Alle spelers hebben aangegeven dat ze ook volgend seizoen bij ons willen voetballen. De selectie is dus rond; alleen als er nog een echte versterking op ons pad komt, happen we toe. Verder kiezen we zoveel mogelijk voor eigen spelers."

Met Roger Lantinga is de nieuwe hoofdtrainer ook bekend. ,,Roger doet het uitstekend met het tweede, heeft kwaliteit en kent de club. We wisten dat Richard van Vliet ging stoppen, dus toen was de keuze voor Lantinga snel gemaakt. Met de terugkeer van Marco Brouwer (tweede) zijn we ook qua trainers compleet."

Jos Bouw droomt soms even. ,,Natuurlijk wil elke Veender een groots afscheidsfeest van onze oude kantine, liefst met wat platte karren. Maar zover zijn we nog lang niet."