DOB bestaat al sinds 6 maart 1931 en heeft sinds die tijd talloze voorstellingen opgevoerd. Op 8 en 9 maart wordt het nieuwste stuk opgevoerd.
DOB bestaat al sinds 6 maart 1931 en heeft sinds die tijd talloze voorstellingen opgevoerd. Op 8 en 9 maart wordt het nieuwste stuk opgevoerd. DOB

't Kon hier wel spoken' door toneelvereniging DOB

28 februari 2018 om 15:01 lokaal

NIJKERK Toneelvereniging DOB speelt de voorstelling 't Kon hier wel spoken' op donderdag 8 en vrijdag 9 maart.

Een vervallen kasteel met een baron die wanhopig zoekt naar financiële middelen om het op te knappen: het is het uitgangspunt van de nieuwe voorstelling van de christelijke toneelvereniging. Regisseur Willeke de Graaf: ,,De baron heeft geld nodig om te verbouwen. Niemand brengt het kasteel een bezoek, tot hij het plan bedenkt om het verhaal de wereld in te slingeren dat er een spook in het kasteel woont." Er komen diverse gasten naar het kasteel die hopen op een ontmoeting met het spook. Zo is Toos er die haar man Gertjan niet eens heeft verteld wat de reden is van hun korte vakantie. De Graaf: ,,En zo hebben we baron van Freutenbeum die moet bedenken hoe hij het kasteel echt laat spoken en zijn butler die al lang met pensioen had moeten gaan, maar dit niet wil. We hebben daarnaast medium Cherrie die ook van die andere sherry houdt, wat haar weer helpt met haar 'waarnemingen'." Actrice Marleen Dieter hoopt in het kasteel haar carrière wat meer glans te geven, terwijl ze gevolgd wordt door paparazzi-fotograaf Joep en haar assistente Lotte. Geraldine van de Pol: ,,,Ik speel een over de top-typetje dat overdreven doet en overal lak aan heeft en er nog mee wegkomt ook. Ze is een echte Dramaqueen."

GELIJKWAARDIG DOB bestaat al sinds 6 maart 1931 en heeft sinds die tijd talloze voorstellingen opgevoerd. De Graaf: ,,We zoeken altijd een stuk uit waarin iedere rol gelijkwaardig is. We doen geen audities maar zoeken een stuk uit waarbij we kijken welk karakter het beste bij iemands speelkwaliteiten past. We spelen voornamelijk blijspelen en kluchten. Het mooie aan 't Kon hier wel spoken is dat de wisselingen op het toneel heel snel gaan."

TONEEL Dit keer was de grootste uitdaging de aankleding van het toneel. De Graaf: ,,Het moest wel echt lijken te spoken, dus we maken gebruik van geluidseffecten als donder en bliksem en bewegende onderdelen op het toneel. Er zit heel veel techniek in het decor." Enige tijd geleden heeft Bunschoten-Spakenburg van de Try-Out kunnen genieten. ,,De voorstelling werd vol enthousiasme ontvangen!"

Na de twee voorstellingen in Nijkerk wordt er nog een besloten voorstelling voor De Zonnebloem gespeeld. Tijdens de voorstelling vindt er een verloting plaats met als doel geld in te zamelen voor de onkosten van de toneelvereniging. De verloting zal dit jaar een andere vorm krijgen. Er worden nu lootjes verkocht en geen enveloppen. Hiermee hebben deelnemers meer kans op een prijs.

De voorstelling 't kon hier wel spoken wordt in De Ark gehouden aan het Prins Willem Alexanderplein. De toegang kost 10 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen. Kaarten zijn onder andere te koop bij Mariëlles Kwaliteitskip in het centrum en DA Drogist Paasbos. Aanvang: 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur. Voor meer informatie: www.facebook.com/DoorOefeningBeter.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie