Kees van den Heuvel

Veensche Boys knap langs ASV Dronten

30 november 2019 om 19:58 Voetbal

NIJKERKERVEEN Veensche Boys heeft zaterdag ASV Dronten de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. Na een achterstand bij rust deden de aanvallers van de Boys het na rust beter en wonnen met 2-1.

Veensche Boys speelde in de eerste helft zeker niet slecht, maar de echte scherpte bij de aanvallers ontbrak. ASV Dronten beschikt daarnaast over een sterke ploeg, die fysiek ook goed in staat zijn om het elke ploeg flink lastig te maken. Tien minuten voor rust liep Veensche Boys tegen een achterstand op.  Een fraaie diepe bal van Wilco Braam werd gespeeld naar Jodi de Boer. Die legde op maat terug op Willem Jelle Bos die binnen tikte.

Het inbrengen van Mohammed Nouri gaf Veensche Boys na rust vleugels; zijn pass op Tom van Donselaar was dusdanig goed, dat Van Donselaar de 1-1 eenvoudig kon binnen tikken. Voordat ASV Dronten was bekomen van de gelijkmaker, stond Veensche Boys ineens met 2-1 voor. Rody Buitenhuis verschalkte de ver voor zijn doel staande Alex Bindenga met een bekeken balletje. Daarna waren vooral de laatste tien minuten spannend met een sterk aanzettend ASV Dronten. Doelman Wessel Kroon hield met zijn defensie het doel echter schoon, zodat Veensche Boys de 2-1 over de spreekwoordelijke streep trok..