Aalt Guliker

NSC leidt nederlaag tegen HZVV

30 november 2019 om 19:28 Voetbal

NIJKERK NSC leed zaterdag een ruime 0-3 nederlaag tegen HZVV. De Nijkerkers kwamen gedurende de hele wedstrijd niet goed in hun spel, maar kregen wel kansen. De gasten bleken echter scherper in het afmaken van hun kansen en wonnen uiteindelijk verdiend.

Al snel had NSC de leiding moeten nemen, maar de inzet van Yannick Cornelisz werd geen treffer en het doelpunt dat wel werd gemaakt, werd afgekeurd vanwege buitenspel.. HZVV was bij hun eerste kans wel succesvol toen de pijlsnelle João over de linkerkant doorkwam en beheerst binnenschoot. NSC vergat daarna te voetballen en liet zich daarnaast uit het spel halen door de optreden van de scheidsrechter. De schoten van Kevin van Essen waren wel gevaarlijk en op slag van rust was Jordy Grovenstein dicht bij een treffer. HZVV had aan de andere kant ook zomaar de 0-2 kunnen scoren, maar er veranderde niets aan de 0-1 bij rust.

Snel na de rust werd Grovenstein gevloerd binnen de zestien. De toegewezen strafschop werd echter door Cornelisz gemist; doelman Hidde Streutker redde. Rond het uur kwam er een golf van HZVV-aanvallen richting het doel van Jan van Willige. Uiteindelijk resulteerde dat in de 0-2 doordat Fabian Stevens een corner goed inkopte. NSC ging meer risico nemen, maar gaf daardoor ook meer ruimte weg en dat leidde na tachtig minuten tot de 0-3. Invaller Luke Millar liet Van Willige kansloos. De wedstrijd was daarmee gespeeld en de 0-3 nederlaag was verdiend voor NSC, dat zaterdag zeker iet hun beste spel speelde.