Afbeelding
BDUmedia

Sparta Nijkerk op weg naar periodetitel

30 november 2019 om 19:44 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft zaterdag het lastige uitduel bij Jong Almere City met 2-3 gewonnen. Door deze winst en het gelijke spel van DVS'33 tegen Hoek (0-0) staan de Spartanen zeven punten voor op de ranglijst. Met nog drie duels te spelen in de eerste periode, lijkt deze titel voor het grijpen.

Dat Sparta Nijkerk bij Jong Almere City zou gaan winnen, was allerminst zeker. De jonge profs zijn immers voor menig ploeg een lastige tegenstander en Sparta Nijkerk startte niet sterk. Het eerste half uur was overigens van beide kanten niet sterk, dus er viel nog niet veel te genieten. Pas in het laatste deel van de eerste helft werden de oranjehemden gevaarlijk en het leverde zelfs de 0-1 ruststand op door een treffer van Bryan Burgerhout.

Na een uur spelen was Maurice de Ruiter alert na een uittrap van Gino Coutinho en tekende de 0-2 aan. Hij raakte daarbij echter wel geblesseerd en moest het veld verlaten. Een kwartier voor tijd werd het echter weer spannend door een knappe treffer van Kenneth Aninkora. Vlak na deze 1-2 schoot Aninkora ook nog op de paal. Gilbrano Plet was daarna weer eens belangrijk voor Sparta Nijkerk met de 1-3.

In de blessuretijd scoorde Almere City nog de 2-3 en ontving Adriaan Kruisheer een rode kaart na een forse tackle. De 2-3 kwam echter, ondanks het ondertal, niet meer in gevaar en zo werd het een mooie middag voor Sparta Nijkerk. DVS'33 verloor twee punten, maar had ook weer eens goed nieuws, voor hen dan. Spartaan Adriaan Kruisheer gaat namelijk volgend seizoen bij de derde divisionist uit Ermelo spelen.

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie