Afbeelding
ANP Piroschka van de Wouw

Picnic bouwt gerobotiseerd distributiecentrum

27 november 2019 om 11:33 Zakelijk

NIJKERK (ANP) Onlinesupermarkt Picnic gaat een groot gerobotiseerd distributiecentrum bouwen in Utrecht. Daarnaast breidt het bedrijf uit met duizend banen. Voor de plannen heeft Picnic 250 miljoen euro opgehaald in een nieuwe financieringsronde.

Volgens Picnic wordt het nieuwe distributiecentrum, met een vloeroppervlak 42.000 vierkante meter, een van 's werelds grootste in zijn soort. De vestiging wordt uitgerust met honderd machines voor het automatisch sorteren, inpakken en distribueren van bestelde boodschappen.

Het geld komt van bestaande aandeelhouders van Picnic. Daarnaast verstrekt ABN AMRO een lening. Zo'n drie jaar geleden staken verschillende familiebedrijven samen 100 miljoen euro in Picnic.

Het nieuwe 'fulfillmentcentrum' zoals Picnic het zelf noemt, heeft geen gevolgen voor de vestiging in Nijkerk. ,,Wij kunnen alle capaciteit erg goed gebruiken, en ook in 2020 zal onze focus blijven liggen op het wegwerken van de wachtlijsten. Ons doel is dat uiteindelijk iedereen kan Picnic'en, en daar hebben wij alle capaciteit voor nodig", schrijft Ruben Vermijs.

advertentie
advertentie