Afbeelding
Opsporing Verzocht

Inbrekers achternagezeten door omwonenden in Nijkerk

27 november 2019 om 06:21 Misdaad

NIJKERK Twee mannen braken op 28 mei 2019 op klaarlichte dag in in een woning aan de Doornsteeg in Nijkerk. Toen de bewoonster die dinsdag rond 11.45 uur bij haar woning aankwam, kwam ze oog in oog te staan met de inbrekers. Het duo ging er razendsnel vandoor, maar dat bleef niet onopgemerkt: alerte buren zetten samen met de bewoonster de achtervolging in.

Dankzij bewakingscamera's van een nabijgelegen tankstation, zijn de mannen vastgelegd op beeld. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de inbraak. De politie ontvangt graag informatie over het tweetal en ook worden camerabeelden uit de omgeving gezocht.

In hun vlucht duwden de inbrekers een voorbijganger van haar fiets. Zij brak hierdoor haar teen en liep een aantal blauwe plekken op. De inbrekers wisten toch te ontkomen, maar wel met lege handen want ze maakten niets uit de woning buit.

VERDACHTE 1 Eén van de inbrekers droeg een spijkerbroek en een donkerblauwe jas. Hij heeft een slank postuur, lichtgetinte huidskleur, is 1.70 tot 1.80m lang, 20 tot 30 jaar oud en had kort, donker haar.

VERDACHTE 2 De andere man droeg ook een spijkerbroek en een donkerblauwe of zwarte jas. Hij heeft een gezet postuur, lichtgetinte huidskleur, zwart ringbaardje, is 1.70 tot 1.80m lang, 20 tot 30 jaar en had donkerbruin, kort haar.

Tips kunnen worden doorgegeven via de opsporingstiplijn van de politie op tel. 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op tel. 0800-7000. Online een tip doorgeven kan via dit formulier van de politie.

Bron: Opsporing Verzocht

advertentie
advertentie