Sparta korfbal verliest openingsduel

25 november 2019 om 15:56 Korfbal Deel je nieuws

Sparta heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door afgelopen zaterdag in eigen huis niet van titelkandidaat en concurrent KVZ te winnen. Waar de thuisploeg de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score verbleef, gingen de gasten er met de overwinning van door. Eindstand 18-19.

Na een goede voorbereiding was de ploeg van trainer Coen Hooijer klaar voor een nieuw zaalseizoen: “De voorbereiding gaf mij een goed gevoel, een leerzame oefenwedstrijd tegen een topploeg van Nederland en twee overwinningen op ploegen van gelijk niveau. Sparta is klaar voor een zaalseizoen waarin zij bovenin gaan meedraaien, met de titel als doelstelling.”

In de goed gevulde sporthal Watergoor was het Sparta die direct de touwtjes in handen nam, de toon werd gezet met een 2-0 voorsprong. KVZ had even nodig om aan de zaal te wennen, uiteindelijk kwamen zij toch op 3-3. Via doelpunten aan beide kanten en tussenstanden van 8-8 en 11-9, gingen beide ploegen rusten met een 12-10 voorsprong in het voordeel van de Nijkerkers.

In de tweede helft ging Sparta verder waar het was gebleven, uiteindelijk wisten zij het gat te vergroten naar 16-12. KVZ counterde enorm snel en bracht de stand op 16-14. Op dat moment brak er een doelpuntloze periode aan (van 10 minuten) voor beide ploegen. Het lukte de thuisploeg niet om de rust in de aanval te brengen om het gat te vergroten, was het wel de rust of waren het de zenuwen? Het feit was wel dat KVZ bloed rook en zij brachten frisse krachten in het veld. Dit had resultaat, vrij snel scoorden zij de aansluitingstreffer. Sparta wist op dat moment een terecht gegeven strafworp niet te benutten. Twee minuten voor tijd was het KVZ wat de stand gelijk trok en direct de voorsprong pakte. Niet met één doelpunt maar direct met drie doelpunten. Het verzet van Sparta was nog niet helemaal gebroken, met twee snelle doelpunten wisten zij de wedstrijd nog spannend te maken. Helaas was er geen tijd meer. Sparta verliest van de mede-titelkandidaat en mag direct in de achtervolging. Aanstaande zaterdag spelen zij om 15.35 uur in Duiven, een onbekende ploeg voor de Nijkerkers.

De achtervolging is ingezet en start aankomende zaterdag.