Afbeelding
Google Maps

Illegaal geplaatste stoomketel mag blijven

25 november 2019 om 10:52 Zakelijk

NIJKERK Struik Foods krijgt toestemming voor het tijdelijk plaatsen van een stoomketel bij het bedrijf aan de Voorthuizerweg 9 in Nijkerk.

Wijnand Kooijmans

Deze is inmiddels al wel geplaatst, omdat de oude stoomketel niet meer aan de eisen voldeed. Voor het plaatsen van een nieuwe stoomketel is daarna vergunning aangevraagd. De benodigde procedure rond het verlenen van de vergunning is echter nog niet afgerond.

In principe heeft Nijkerk de plicht handhavend op te treden indien er sprake is van een overtreding. De tijdelijke stoomketel is namelijk al geplaatst voor het college van burgemeester en wethouders het besluit heeft genomen al dan niet van handhaven af te zien. Het college vindt echter wel dat goed onderbouwd kan worden waarom niet handhavend wordt opgetreden. De belangen voor het plaatsen van de stoomketel wegen in dit geval zwaarder.

Wel wordt aangegeven dat er een verzoek tot handhaving komt. Indien hierop negatief wordt besloten kan hiertegen bezwaar worden aangetekend. In de gedoogbeschikking die de gemeente afgeeft, wordt opgenomen dat Struik op eigen initiatief handelt. Daarmee kan worden voorkomen dat de gemeente Nijkerk aansprakelijk wordt gesteld voor eventuele gevolgen van het gedogen.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie