Sparta Nijkerk VR1 - DVVA VR1
Sparta Nijkerk VR1 - DVVA VR1 Lodi Schoon

Sparta Nijkerk VR1 kan zich 45 minuten meten met koploper DVVA

23 november 2019 om 22:19 Voetbal Deel je nieuws

In een goede wedstrijd hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk helaas niet kunnen stunten tegen koploper DVVA VR1 uit Amsterdam.

Na een ruststand van 1-1 werd het uiteindelijk 1-4.

Na de gezamenlijke opkomst van beide teams mocht Leeuwin van de Week Lucy de Haan de wedstrijd in gang zetten door een mooi doelpunt te scoren.

DVVA begon met veel energie en een hoog tempo aan de wedstrijd en zette Sparta Nijkerk redelijk onder druk. Na een minuut of 10 wisten de Spartanen zich echter onder de druk uit te voetballen. Dit leverde een goede kans op en na een kwartier had het 1-0 kunnen staan, ware het niet dat de DVVA keepster een knap schot van Demi van den Brink zeer fraai uit de kruising haalde.

De daarop volgende corner werd door Elvira Dokter maar net naast gekopt.

In de 24e minuut werd het 0-1 door een geplaatst schot vanaf de 16 meter. Vlak daarna alweer de volgende kans voor Sparta Nijkerk, maar helaas was de balaanname na een mooie dieptebal net niet nauwkeurig genoeg.

Toch kwam de verdiende gelijkmaker nog voor het rustsignaal op het scorebord. Een geweldig schot van Elouise van Essen belandde in de 37e minuut via de keepster op de lat en de afvallende bal werd binnen getikt door de alerte en sterk spelende Denise Buitink.

Trainer Marcel van den IJssel uitte zijn tevredenheid in de rust. Er werd hard gewerkt en het spel oogt met de week meer volwassen. Het harde trainen begint zijn vruchten af te werpen.

Alle goede bedoelingen ten spijt lag de 1-2 al direct na rust in het netje. Na slordig balverlies kon de nummer 10 van DVVA dwars door het midden simpel afronden.

Hetzelfde hadden de Spartanen vervolgens kunnen doen, maar zoals zo vaak gebeurt de laatste weken, is de afronding in de laatste fase nog een probleem.

Het ervaren DVVA liet zien niet voor niets bovenaan te staan en was effectief in het benutten van hun kansen. Zo werd het 1-3 in de 74e minuut en tenslotte ook nog 1-4 in de 82e minuut.

Geen punten dus voor Sparta Nijkerk, maar het heeft wel laten zien zich uitstekend te kunnen meten met de top van de 2e klasse. Het gaat zich steeds beter thuis voelen in deze klasse, zal nog wat meer tijd nodig hebben om ook bovenin mee te kunnen draaien, maar de groei is duidelijk zichtbaar.

Volgende week zaterdag 30 november wacht de volgende uitdaging als Sparta Nijkerk op bezoek mag naar de nummer 2 van de competitie DTS’35 Ede VR2.