Aalt Guliker

NSC Nijkerk verspeelt winst in slotseconde

23 november 2019 om 19:39 Voetbal

NIJKERK NSC Nijkerk heeft zaterdag vergeten de punten mee te nemen uit Putten. Het duel tegen SDC Putten hadden de Nijkerkers allang kunnen beslissen, maar meer treffers bleven uit. In de blessuretijd kon SDC Putten zo alsnog scoren en een punt in bezit houden.

NSC was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en kreeg goede kansen op de voorsprong. Het combinatievoetbal van NSC verliep duidelijk beter dan het opportunistische spel van de thuisploeg. Een handsbal na een corner leverde NSC een strafschop op en Yannick Cornelisz is dan eigenlijk altijd een zekerheid: 0-1. Daarna had NSC verder kunnen en wellicht uit moeten lopen, maar enkele goede kansen werden niet benut. Gaandeweg werd SDC Putten echter strijdend ook gevaarlijker, maar voor de rust gebeurde er niets.

Na de rust liet NSC zich meer en meer van de wijs brengen door het stevige spel van SDC Putten en de scheidsrechter liet veel toe. Bij NSC was de verontwaardiging dan ook groot dat Desmond Sturing een rode kaart kreeg, waar enkele ingrepen van Puttenaren ook rijp leken voor een bestraffing. Met toen man besliste Hoessein Jabir het duel bijna, maar zijn inzet belandde op de paal. In de blessuretijd kreeg NSC alsnog de deksel op de neus toen Kees Pluim SDC Putten de 1-1 bezorgde door bij de tweede paal de 1-1 binnen te tikken.