Afbeelding
Harry Koelewijn

Inwoners denken mee over beheer openbare ruimte

19 november 2019 om 16:41 Politiek

NIJKERK Het college wil de kennis en ervaring van inwoners graag gebruiken voor een nieuwe 'Visie beheer openbare ruimte'. In de maanden januari en februari kan iedereen daarover meepraten.

Er komt een digitale enquête waaraan alle inwoners mee kunnen doen. Ook organiseert de gemeente per kern een bijeenkomst waar iedereen naar toe kan gaan. Inwoners en betrokken organisaties krijgen voor de enquête en de bijeenkomsten in december persoonlijk een uitnodiging.

In het uitvoeringsprogramma van het coalitieakkoord is het maken van een nieuwe visie voor het college een focusambitie. Het college wil daarbij niet alleen aandacht voor inrichting en groen, maar ook voor meer sociale onderdelen, zoals spelen, bewegen, sporten en ontmoeten. De nieuwe aanpak wordt heel praktisch: hoe ziet het er uit en wat gebeurt er als de gemeente iets aanpakt. In de nieuwe visie is het mogelijk om per kern of per wijk andere keuzes te maken. Zo kunnen inwoners per kern bepalen wat ze belangrijk vinden. Uitgangspunt is op dit moment de bestaande hoeveelheid geld die de gemeente heeft voor de openbare ruimte.

In april 2020 neemt het college een besluit over de nieuwe visie. Daarna is het woord aan de gemeenteraad, die de visie waarschijnlijk in mei of juni 2020 bespreekt en een besluit neemt.

advertentie
advertentie