Stickers op vitrines van zaken laten zien dat er een wc beschikbaar is.
Stickers op vitrines van zaken laten zien dat er een wc beschikbaar is. Kees van den Heuvel

Bij Kapper Van Straalen kun je voortaan naar de wc

19 november 2019 om 12:14 Overig

NIJKERK Op de Dag van de Ondernemer ging de fractie van PRO21 vrijdagmorgen 15 november langs bij diverse ondernemers in Hoevelaken om te vragen of zij hun wc beschikbaar willen stellen voor mensen die acuut gebruik moeten maken van het toilet. Kapper Gerard van Straalen was één van de eerste ondernemers die hieraan gehoor wil geven. Hij plakte vrijdagmorgen een sticker op zijn vitrine. Diverse andere ondernemers volgden dit voorbeeld.  

Kees van den Heuvel 

De actie volgt op een initiatief van raadslid Janneke van Heugten die eerder al aandacht vroeg voor meer openbare toiletten in de gemeente Nijkerk.  De app Hoge Nood gaf voorheen aan dat in de gemeente Nijkerk slechts twee openbare toiletten waren. In Nijkerk in de Hema aan het Plein en in Hoevelaken in de AH aan de Kantemarsweg. Voor buik- en blaaspatiënten is, zo heeft onderzoek uitgewezen, het belangrijk dat er binnen vijf minuten een toilet bereikbaar is. Volgens de normen van de Maag Lever Darm Stichting zijn er daarom in voetgangers-, winkel- en verblijfsgebieden om de vijfhonderd meter openbare of opengestelde toiletten nodig. Bijna een kwart van de Nederlanders heeft buikproblemen. Een derde van deze mensen gaat daarom niet of minder van huis omdat ze bang zijn onderweg niet naar het toilet te kunnen.

Kort na Kapper Van Straalen volgden ook Pearle Opticiens, Bibliotheek Nijkerk - Hoevelaken, Petra Boessenkool, Eethuys Marktzicht, Keurslagerij Steltenpool, Grand Café en Partycentrum De Haen en Electro World. Wie ook de sticker wil, kan contact leggen met Janneke@PRO21.nl.

advertentie
advertentie