Afbeelding
Google Maps

Bouw woning - en opening bunker - toegejuicht door raadsleden

18 november 2019 om 10:36 Historie

HOEVELAKEN De bouw van een extra woning aan de Weldammerlaan in Hoevelaken en het daarvoor inruilen van de agrarische bestemming, wordt toegejuicht door de Nijkerkse raadscommissie.

Wijnand Kooijmans

Ries van Elteren (De Lokale Partij) is blij met de daaraan gestelde voorwaarde dat de bestaande agrarische bebouwing moet worden gesloopt. ,,Hiermee krijgt de entree van Hoevelaken een mooie facelift." Dat wordt gedeeld door Wim van Veelen (PRO21) die hoopt dat ook de andere entrees van Hoevelaken snel worden verbeterd.

Jolanda Nijeboer (VVD) spreekt eveneens van een kwaliteitsverbetering. Onder meer door het verdwijnen van de paardenbak en het toegankelijk worden van de bunker op het terrein. Gekoppeld aan de versterking van de natuurwaarden. Haar hoop is dat dan ook dat de enige indiener van een bezwaarschrift – de Gasunie – afziet van een verdere bezwarenprocedure.

Harry Bokkers (CDA) vindt vooral van belang dat de bunker goed in beeld komt en ziet de toegankelijkheid als mooi voor het publiek. Wethouder Wim Oosterwijk zegt dat er contact is geweest met de Gasunie. Aan de hand daarvan verwacht hij dat de organisatie hoogstwaarschijnlijk niet in beroep gaat. Ook al omdat ze tijdens de commissievergadering geen gebruik maakten van het spreekrecht.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie