Afbeelding
Aalt Guliker

Zonne-dak Rehobothschool Nijkerk feestelijk in gebruik genomen

16 november 2019 om 13:54 Overig

NIJKERK Op zaterdag 16 november is het zonne-dak van de Rehobothschool in Nijkerk feestelijk in gebruik genomen. Bijna 200 panelen liggen er op het dak. De leden zijn ouders van de leerlingen van de school, wijkbewoners en de school zelf. Dit is het achtste dak van Zon op Nijkerk en het vierde dak samen met een school.

Bij de ingebruikname waren de leden van Zon op Nijkerk aanwezig en Jan Blonk, namens de HSN. ,,Duurzaamheid is voor ons als HSN-scholen belangrijk. In het kader van 'hoe eet je een olifant op… in kleine stukjes', willen we door met onze scholen mee te doen aan Zon op Nijkerk, een bijdrage leveren aan het klimaat", legt Jan Blonk uit.

Na koffie en taart, konden de leden met de verreiker omhoog om hun eigen panelen te bekijken op het dak van de Rehobothschool. Zon op Nijkerk is trots op weer een nieuw project. ,,Zo leveren we met inwoners en scholen een kleine maar concrete bijdrage aan de klimaatdoelstellingen", aldus bestuurslid René Windhouwer. "Op korte termijn gaat ook het Ichthusschool-dak in bedrijf. Voor een paar nieuwe deelnemers is daar nog ruimte" vervolgt hij. Jan Bonk sloot af met de woorden: ,,We wensen Zon op Nijkerk nog veel daken".

Op www.zonopnijkerk.nl is meer informatie is te vinden over projecten en deelname.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie