Team Schuiteman
Team Schuiteman Bakkerij Schuiteman

Bakkerij Schuiteman in Top-10 nationale BakkersVakWedstrijden

15 november 2019 om 14:35 Winkels Deel je nieuws

GARDEREN – Het team van Bakkerij Schuiteman uit Garderen en Voorthuizen heeft een negende plaats behaald tijdens de nationale BakkersVakWedstrijden 2019. Aan deze vakwedstrijd voor bakkerijen namen 186 bedrijven uit heel Nederland deel. Schuiteman is in de regio Veluwe de hoogst geklasseerde bakkerij. Op het onderdeel ‘korstdeeg producten’ – in de volksmond bladerdeeg genoemd – werd de inzending van Schuiteman bekroond met goud. Daarnaast verwierf de bakkerij zes derde en twee tweede plaatsen in andere categorieën.

De BakkersVakWedstrijden staan in de bakkerswereld hoog aangeschreven en gelden als het officieuze Nederlands Kampioenschap. In totaal kunnen bakkers in veertig categorieën met producten deelnemen. Voor Bakkerij Schuiteman is het een traditie om deel te nemen, maar niet eerder behaalde het team een zo hoge eindklassering. “Het is goed voor de teamspirit en door deel te nemen verbeter je jezelf. Je legt de lat ieder jaar een stukje hoger. Het zal niet eenvoudig zijn om de score van dit jaar te evenaren of zelfs te verbeteren, maar daar gaan we wel voor”, vertelt eigenaar Sander van den Top. Hij nam vijf jaar geleden het bedrijf over en neemt sindsdien deel aan diverse vakwedstrijden.

Proeven

De afgelopen jaren vielen producten van Bakkerij Schuiteman al vaker in de prijzen. De oliebollen van de bakker behaalden een tweede plaats in de Nationale Oliebollentest in de provincie Gelderland. Bij een keuring van Beko kroonde de speculaas van Schuiteman zich tot beste van Nederland. “Maar met deze negende plaats ben ik zo mogelijk nog blijer”, vertelt Sander van den Top. “Omdat het een teamprestatie is én omdat deze wedstrijden het allerhoogst staan aangeschreven in de branche.” Vanzelfsprekend viert de bakkerij het behaalde resultaat in de winkel, waar klanten enkele prijswinnende producten kunnen proeven. “Uiteindelijk is het daar allemaal om begonnen: we zijn dol op ons vak en willen niets liever dan klanten verwennen met brood en banket.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie