Afbeelding
Gerrit Steen

Finale bedrijvencompetitie brengt succes voor Bouwbedrijf Beitler

15 november 2019 om 13:56 Overig

HOEVELAKEN Het team van Bouwbedrijf Beitler heeft met overtuiging de finale van de Bedrijvencompetitie gewonnen. Met een riante voorsprong werden de teams van Euretco en Trimsalon Bodine verslagen.

De Bedrijvencompetitie, die dit jaar voor de 32ste keer in haar 100-jarig bestaan door S.V. Frans Tromp werd georganiseerd, kreeg een bijzonder tintje. In de voorronden presteerde Arnold van Soeren het om -tot twee keer toe- de absoluut perfecte tien te schieten. Tijdens de Olympische Spelen van Londen presteerde de Nederlandse topschutter Peter Hellenbrand dit voor de allereerste keer in een Olympische finale. Het werd toen gezien als een absolute topprestatie. En dat plaatst de twee schoten van Arnold toch wel in een bijzonder daglicht.

In de voorronden kon ook worden geschoten op een gelukskaart. Op een foto van het Alhambra in Granada was een klein stipje aangebracht dat geraakt moest worden. En 'raak' leverde de schutter een rookworst op, beschikbaar gesteld door de Boni Nijkerk. Aan het eind van de week bleek dat er bijna veertig keer was raak geschoten.

De finale werd op 13 november verschoten. De teams van Beitler, Eurectco en Trimsalon Bodine hadden zich goed voorbereid, het spel was op de wagen. Al snel bleek dat het team van Beitler met de eer zou kunnen gaan strijken. Remco Plaggenhoef en Jaap van 't Bosch scoorden respectievelijk 78 en 71 punten, Gert Troost deed het iets minder en kwam met een voor zijn doen magere 55 punten van de baan. Met die scores was het gat met de andere teams geslagen.

Larry Bos van Euretco was daar de hoogste schutter met 65 punten, de tweede schutter van Euretco bracht een povere 39 punten op de schijven. Om tenminste gelijk te komen met Beitler zou de laatste schutter van Euretco de volle 100 punten moeten schieten. Dat was teveel gevraagd, met de 51 punten die hij scoorde kwam hij er voor een ex aequo 49 te kort. Het team van Trimsalon Bodine bleek geen gevaar voor de posities van Beitler en Euretco. Geplaagd door het uitvallen van gewaardeerd teamlid moesten zij genoegen nemen met de derde plaats. Bodine en Owen Huijskes deden hun uiterste best, maar om de het zilver te veroveren had het derde teamlid, Sem, een score nodig van minstens 51 punten. Hij kwam er uiteindelijk 22 te kort, het was een absoluut dappere poging die, helaas voor dit jonge enthousiaste niet voldoende was om het zilver te grijpen.

De individuele titel ging naar Bert Dirksen van Garage Joop Huijskes. Met een score van 65 punten wist hij Gert Troost (Beitler) en Jan Teunissen ( Euretco) ruim voor te blijven. Bij de dames was het Bodine Huijskes (Trimsalon) die het goud om de hals gehangen kreeg van voorzitter Hans Zwakman.

Voorzitter Hans Zwakman merkte na de prijsuitreiking op: ,,Het is weer een bijzonder leuke wedstrijd geweest. Er werd op een behoorlijk niveau geschoten en de pret was niet van de lucht. Een prachtig evenement waar we onze 100-jarige jubileumviering op een mooie manier mee afsluiten."

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie