achterkant boek
achterkant boek Henk Ruitenbeek

Boek Tarzan

14 november 2019 om 19:52 Uitderegio Deel je nieuws

PERSBERICHT

 

Hooglanderveen, 14 november 2019 

 

 

Natuurfotograaf Henk Ruitenbeek presenteert levenswerk in nieuw boek: Tarzan

 

Adembenemende foto's en verhalen uit Hollandse polder en Afrikaanse wildernis

 

Natuurfotograaf Henk Ruitenbeek (62) uit Hooglanderveen presenteert met zijn net verschenen boek Tarzan zijn levenswerk: een bundeling van adembenemende foto's en verhalen uit de Hollandse polder en de Afrikaanse wildernis.

 

Tarzan, zoals de bijnaam van Ruitenbeek luidt, is het verhaal van een jongen uit het dorp Hooglanderveen die al vroeg wist wat hij wilde: tussen de wilde dieren leven. Ruitenbeek heeft het gedaan. Begonnen in de Hollandse oerpolder Arkemheen, spreidde hij als natuurfotograaf zijn vleugels en werkte hij de afgelopen dertig jaar in de tropische oerwouden van Afrika. Daar stortte de avonturier zich vol overgave in het grote onbekende, altijd op zoek naar wilde dieren en natuurschoon.

 

Er zijn momenten geweest waarvan hij dacht dat hij ze nooit zou navertellen. Maar hij is er nog. Net als zijn beelden. In zijn nieuwe boek heeft Ruitenbeek zijn mooiste, spannendste en ontroerendste foto's en verhalen gebundeld. Tarzan geeft een bijzondere inkijk in het werk en leven van een natuurfotograaf bij wie het wild de lens in loopt.

 

Levensreis

Ruitenbeek, wiens werk verschijnt in magazines, brochures, kalenders en kranten over de hele wereld, ziet zijn leven als een spinnenweb. In zijn zoektocht naar nieuwe impulsen en avonturen neemt hij vele zijwegen, gaat hij vaak op reis naar Afrika, maar altijd keert hij weer terug naar het middelpunt, naar zijn geboortedorp Hooglanderveen en de polder Arkemheen, waar het voor hem als kind begon.

 

Tarzan is het ultieme verslag, in woord en beeld, van de levensreis van natuurfotograaf Henk Ruitenbeek. Het boek toont de schoonheid van de natuur in veel van haar verschijningsvormen. De urgentie daarvoor is groter dan ooit, nu de toestand van de aarde achteruit gaat. We moeten haar koesteren. Ruitenbeek laat in zijn boek zien waarom.

 

Ruitenbeek presenteert zijn boek (243 pagina’s) op 29 november en 13 december met het avondvullende en gratis bij te wonen programma Emotions of Life in Ambiance Houtrust in Hooglanderveen. In die show vol beelden, verhalen en muziek gaat Ruitenbeek ook in op de toestand van de aarde en deelt hij zijn visie daarop. Zijn boek Tarzan (€ 29,95) is dan ook verkrijgbaar. Het boek is eveneens te bestellen door te mailen naar info@henkruitenbeekfotografie.nl

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie

 

Voor meer informatie en interviewverzoeken is Henk Ruitenbeek bereikbaar via telefoonnummer 06-41767566 en emailadres info@henkruitenbeekfotografie.nl

 

Het bijgevoegde beeldmateriaal uit het boek Tarzan is in hogere resolutie op te vragen via info@henkruitenbeekfotografie.nl en alleen te gebruiken bij een verhaal over het boek van Henk Ruitenbeek (en met bronvermelding), tenzij anders met hem overeengekomen. 

springende haas Arkemheen
arkervaart
voorkant boek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie