Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Deense delegatie brengt werkbezoek aan gemeente Nijkerk

12 november 2019 om 15:44 Zakelijk

NIJKERK Afgelopen donderdag, 7 november, ontving Nijkerk internationale visite. Een Deense delegatie vanuit de Business Region Aarhus bracht een werkbezoek aan de regio FoodValley, waarvan de laatste dag in Nijkerk werd doorgebracht. De Food Academy Nijkerk stond deze dag centraal.

De Deense gasten werden welkom geheten door burgemeester Gerard Renkema, die de bezoekers een dieper inzicht bood in het Nijkerkse bedrijfsleven. De Aarhus-regio is vergelijkbaar met Regio FoodValley. ,,Dit zorgde voor interessante gesprekken tussen de Deense en Nijkerkse aanwezigen", laat de gemeente weten. Naast de burgemeester en wethouder Broekman waren ook verschillende medewerkers van Bieze Food Group, Arla Foods en Aeres MBO aanwezig.

De dag stond in het teken van Food Academy Nijkerk, waar het Deense bezoek veel belangstelling in toonde. De Food Academy is een praktijkgericht opleidingscentrum op MBO-niveau dat jongeren klaarstoomt voor een carrière in de foodindustrie. In het nieuwe jaar gaat de eerste lichting studenten van start. Wethouder Broekman ging met de aanwezigen in gesprek over het belang van een goede samenwerking tussen de betrokken partijen vanuit het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid. Volgens haar is een juiste rolverdeling essentieel om het project tot een succes te maken: ,,Wanneer alle betrokken partijen goede inzet tonen, kan er een effectief en sterk samenwerkingsverband ontstaan. De partners vanuit het onderwijs en de foodindustrie hebben een leidende rol in deze samenwerking, als gemeente zijn we een faciliterende kracht. We zijn blij dat de deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen tijdens dit werkbezoek hun betrokkenheid en enthousiasme laten zien."

advertentie
advertentie