Leif de Leeuw Band
Leif de Leeuw Band JM

Vijfde editie Flirting With The Blues in Flint

12 november 2019 om 13:44 Muziek Deel je nieuws

Voor de echte liefhebbers is Flirting With The Blues een begrip. Het zinderende indoorfestival slaagt er inmiddels al vijf jaar in een aantal bluesgiganten naar Flint in Amersfoort te halen, die hun sporen ook internationaal verdiend hebben. De vijfde editie beslaat dit jaar opnieuw twee dagen, 13 en 14 december 2019.

Op de eerste avond staat er maar liefst drie uur vlammende blues van twee muziekgiganten op het programma. 

Op zaterdag 14 december gaan de deuren om 15:30 uur open en treden er in de AFASzaal en de foyer van Flint achtereenvolgens maar liefst vijf bands op.

De Amersfoortse band RootzStock gaat met zijn Storybook Sessions in de foyer het publiek vanaf 16 uur opwarmen. In deze Storybook Sessions staan Monti Amundson en Eric Clapton centraal. Van Monti spelen ze nummers van het album ‘I See Trouble’ en van Eric spelen ze nummers van het album ´Me & Mr. Johnson’. RootzStock speelt in totaal vier sessies.

Ter afsluiting van de zaterdag is er muzikaal vuurwerk te verwachten in een tweeënhalf uur durende, vlammende 4G Session. Hierbij zullen de vier leadgitaristen  Scott Sharrard (Gregg Allman Band), Kid Ramos (Roomful of Blues, The Fabulous Thunderbirds), Paul Nelson (Allman Brothers Band, Johnny Winter Band) en Stef Paglia (Phil Bee’s Freedom) een bijzonder once in a lifetime optreden verzorgen. Elke leadgitarist verzorgt tijdens deze show een solo-optreden. Ter afsluiting geven zij gezamenlijk een enerverende toegift. Uniek, aangezien de heren nog nooit samen gespeeld hebben. The King’s Rhythm Crew - de solide basis van bluesband King Of The World - met Govert van der Kolm, Fokke de Jong en Ruud Weber begeleiden de 4G-Session.

Flirting with the Blues is meer dan alleen een bluesfestival. Flint wordt op zaterdag omgetoverd in een gezellig marktplein, waar verschillende stands zullen staan met een gevarieerd aanbod aan cd’s, platen, sieraden, t-shirts et cetera.

TREK theaterkeuken & café staat zaterdag helemaal in het teken van het festival. Tijdens Flirting With The Blues is er een  aangepaste menukaart en kan men tevens terecht voor lekkere snack zoals ambachtelijke friet en burgers van de smoker.

Kaarten
Kaarten voor Flint zijn 24 uur per dag op www.flint.nl/blues te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4 229 229.

advertentie
advertentie