Schilderij in de stijl van Jackson Pollock
Schilderij in de stijl van Jackson Pollock Eric Geurten

Expositie Eric Geurten in Bibliotheek Nijkerk

11 november 2019 om 22:03 Kunst Deel je nieuws

Tijdens de Kunstweek zal de Nijkerker Eric Geurten exposeren met schilderijen in de stijl van kunstenaar Jackson Pollock.

Jackson Pollock was een van de invloedrijkste Amerikaanse kunstschilders die tot de abstract expressionistische school behoorde. Pollocks schilderstijl wordt tot het abstract expressionisme gerekend, evenals dat van onder anderen zijn tijdgenoot Willem de Kooning. De nadruk op de handeling van het schilderen noemt men "action painting". De schilder liet de verf van zijn kwast in grillige slierten op grote op de grond liggende doeken druppelen. Vandaar de naam van dit soort werk: drippings. Deze dripping-techniek werd zijn handelsmerk.

Eric Geurten is geboren in Amsterdam en woont nu in Nijkerk, hij is de oprichter van EMG reclamemakers. Na tientallen jaren werkzaam geweest te zijn in de reclamewereld houdt hij zich de laatste tijd vooral met een andere oude passie bezig : schilderijen, designmeubels (inkoop/verkoop/restauratie) en het ontwerpen van meubels, verlichting en de productie daarvan.

Nieuwsgierig over de mogelijkheden of interesse in een van de vele schilderijen?
Bel voor meer informatie Eric Geurten 0622 331 623.

Ook zal KC de Brink exposeren in de bieb in Nijkerk.

In de Bieb in Hoevelaken zal een presentatie te zien zijn van Kunstcentrum Collage Hoevelaken, al meer dan 20 jaar een bruisend centrum voor kunstzinnige vorming.
Collage heeft een breed aanbod aan cursussen en workshops op het gebied van beeldende kunst.

Op 13 november zal er in de Bibliotheek in Nijkerk de film Pollock vertoond worden Deze film vertelt het levensverhaal van de Amerikaanse schilder Jackson Pollock.

Meer informatie op www.bibliotheeknijkerk.nl

advertentie
advertentie