Kees van den Heuvel

Veensche Boys ouderwets op dreef

10 november 2019 om 08:42 Voetbal

NIJKERKERVEEN Na een moeilijke periode met diverse nederlagen heeft Veensche Boys weer een winstpartij op zak. AVW uit Westervoorde was het lijdend voorwerp en verloor met 4-0 in Nijkerkerveen. De goals werden gemaakt door Herbert van den Ham, Julian Buitenhuis, Tom van Donselaar en Nico van den Brom.

Veensche Boys startte zoals het vorige week de tweede helft tegen Batavia aanving. Jaimy Mol was een linie vooruit geschoven naar het middenveld en Herbert van den Ham nam zijn plek centraal achterin in. Dat had gelijk resultaat, want Van den Ham wist het eerste doelpunt te produceren. Via een hoekschop belandde de bal bij Bas van de Grootevheen die de bal via Nico van den Brom bij Herbert liet belanden. Die schoot keihard raak. Het veldoverwicht werd na een half uur verder verstevigd door een diagonale schuiver van Julian Buitenhuis, die herboren leek na wat zwakkere wedstrijden. Na rust leek de tegenstander uit Westervoorde de wedstrijd meer naar zich toe te trekken, maar tot dreigende kansen leidde dit nauwelijks. Net op het moment dat een bal van AVW in het zijnet belandde, wist Tom van Donselaar luttele seconden later vanuit een counter te scoren. De wedstrijd was op dat moment gespeeld en wat volgde was een bombardement aan kansen. Daarvan werd slechts door Nico van den Brom een goal benut, maar het had ook zomaar 6-0 of 7-0 kunnen zijn. Volgende week zaterdag kan Veensche Boys de Sinterklaasintocht bekijken, want ze hebben een vrij weekeinde. Dinsdagavond wordt nog wel het oefenduel tegen IJsselmeervogels -23 gespeeld.