Met twee assists was Yordi Grovenstein weer belangrijk voor NSC
Met twee assists was Yordi Grovenstein weer belangrijk voor NSC Aalt Guliker

NSC blijft in top Hoofdklasse

9 november 2019 om 19:01 Voetbal

NIJKERK NSC blijft het uitstekend doen in de Hoofdklasse en sluit de eerste periode af met een verdienstelijke derde plaats met absoluut uitzicht op meer. Flevo Boys uit Emmeloord was zaterdag voetballend niet minder dan NSC, maar wel minder effectief, waardoor de Nijkerkers het duel met een 2-0 overwinning afsloten.

De gasten uit Emmeloord maakten het NSC dusdanig lastig dat de Nijkerkers slechts weinig kansen kregen. Flevo Boys was aanvallend gevaarlijker, maar Jan van Willige hield zijn doel schoon. Pas in de laatste minuut voor rust viel er een treffer e die was voor de thuisploeg. Na een Mooie pass van Kevin van Essen omspeelde Yordi Grovenstein de Emmeloordse doelman en legde de bal breed, zodat Jonathan Martina rustig kon intikken.

De 1-0 ruststand gaf NSC rust en vertrouwen al bleef het continu oppassen voor de offensieve krachten van Flevo Boys. De spitsen van Flevo Boys hadden echter niet hun beste dag en het vizier stond niet goed afgesteld. Voor NSC was dit geen probleem, al bleef het lang spannend. Een bijna identieke goal als de eerste betekende echter de 0-2 overwinning voor NSC. Weer was Martina het eindstation na een aanval via Van Essen en Grovenstein.

Drie punten achterstand heeft NSC slechts op koploper en winnaar van de eerste periode Eemdijk, dus er is nog heel veel mogelijk voor de Nijkerkers. Ze hebben inmiddels aangetoond dat zij een ploeg zijn om rekening mee te houden in de titelstrijd.