Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Kinderen brengen burgemeester Renkema een ontbijtje

7 november 2019 om 15:28 Onderwijs

NIJKERK Een groep van 21 kinderen uit groep 7 van basisschool Kindcentrum Oranje Nassau bracht donderdag 7 november een ontbijtje bij burgemeester Gerard Renkema in het stadhuis. In de raadszaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo'n 2.750 basisscholen. 

Burgemeester Renkema onderstreept hiermee, net als zo'n 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Renkema symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. De leerlingen uit groep 7 namen de cheque met een bedrag van 350 euro in ontvangst. Burgemeester Renkema kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: ,,Het is belangrijk om goed te ontbijten. Om dit onder de aandacht te brengen maak ik graag tijd vrij. Het was gezellig én leerzaam om samen te ontbijten. Ik hoop dat de leerlingen thuis ook goed ontbijten en dat ze daar de tijd voor nemen."

advertentie
advertentie