Afbeelding
Matthijs Bax

Nijkerker met jachthond Klaas naar kampioenschap Nimrod

5 november 2019 om 10:18 Dieren

NIJKERK Nijkerker Matthijs Bax doet op maandag 11 november mee aan de jaarlijkse Nimrod, de jachthondenwedstrijd voor de beste jachthond van dit jaar. Bax doet mee met zijn Duitse Staande Draadhaar Klaas, en zij nemen het op tegen zeventien andere jachthonden. 

Het doel van de Nimrod, dat plaatsvindt in Groningen, is enerzijds aan het einde van het seizoen van de jachthondenproeven het in wedstrijdverband vergelijken van de prestaties van de meest succesvolle honden en anderzijds jagers en andere belangstellenden een inzicht te geven in de mogelijkheden van goed opgeleide jachthonden. Voor Nimrod 2019 zijn de achttien bestpresterende jachthonden uitgenodigd. De organisatie in Groningen is bijna een jaar bezig met de voorbereidingen van dit grootse evenement. Tijdens Nimrod 2019 zijn er zo'n 40 tot 60 vrijwilligers actief. De Nimrod is een zeer prestigieuze jachthondenproef met aandacht van een groot publiek. De organisatie verwacht zo'n 2.000 toeschouwers.

GOEDE BLOEDLIJN ,,Klaas is mijn eerste jachthond, al ben ik niet onbekend met het africhten van honden", vertelt Bax. ,,Hiervoor heb ik hobbymatig reddings- en politiehonden afgericht. Klaas heb ik vijf jaar geleden gekocht uit een nest van Henk Vrieze uit Winterswijk. De vader van Klaas stamt uit een goede bloedlijn en ik was erg onder de indruk van de moeder, een heel stabiele hond."

TRAINING Het africhten van zijn hond deed Bax met een kleine groep vrienden van hem. ,,Ik wilde mijn hond graag degelijk opzetten en africhten. Er is daar dan ook veel tijd ingestoken en moeite voor gedaan. Veel hebben we gehad aan de deskundigheid van Gerard van den Heuvel. Hij weet hoe je een hond moet africhten, de mooiste proeven uit kunt zetten en hij geeft nooit op bij trainingsproblemen.De afgelopen maanden heb ik met veel plezier mee getraind bij 't Sticht uit Utrecht."

Meer informatie over Nimrod is te vinden op www.jagersvereniging.nl

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie