De keeper van Eemdijk, Wouter Beukers, komt goed uit bij een corner van NSC Nijkerk.
De keeper van Eemdijk, Wouter Beukers, komt goed uit bij een corner van NSC Nijkerk. EJH Photography

NSC doelpuntloos gelijk bij koploper Eemdijk

3 november 2019 om 13:37 Voetbal

NIJKERK Op voorhand is een gelijkspel bij de koploper een prima resultaat. Toch kijkt NSC waarschijnlijk onbevredigend terug op het duel bij koploper vv Eemdijk van afgelopen zaterdag. De 0-0 was vooral van de kant van de Nijkerkers enigszins teleurstellend, want er zat duidelijk meer in. 

NSC was de ploeg die de aanval zocht en dat ook mocht van Eemdjik, dat zich terug liet zakken om de counter te zoeken. De Nijkerkers voelden zich al snel bestolen, omdat de scheidsrechter een doelpunt van Yannock Cornelisz afkeurde na een luchtduel tussen Jonathan Martina en doelman Beukers van Eemdijk. De thuisploeg kreeg weinig voeten aan de grond en schoot slechts één keer van afstand, een bal die Jan van Willige naast zijn doel zag verdwijnen. Zelf was NSC vooral gevaarlijk via Kevin van Eseen, maar zijn schoten werden gepareerd of gingen naast.

De tweede helft was qua schouwspel van minder niveau, maar duidelijk was wel dat NSC het meeste aanspraak op de overwinning mocht maken. Dat is een eerste stap, maar dan moet er wel gescoord worden. Omdat Eemdijk aanvallend weinig liet zien  en in de slotfase een tweetal kansen door Van Willige zag worden gekeerd, bleef het 0-0. Op zich een goed resultaat tegen de koploper, maar NSC had ook zomaar kunnen winnen en dus was zeker niet iedereen tevreden.

advertentie
advertentie