Veensche Boys streed volop, maar moest toch haar meerdere erkennen in Batavia'90 Kees van den Heuvel

Veensche Boys ten onder tegen periodekampioen

3 november 2019 om 13:26 Voetbal

NIJKERKERVEEN Qua beleving, inzet en veldspel toonde Veensche Boys heel veel verbetering ten opzichte van een week eerder. Toch moesten de Veenders zaterdag de winst aan Batavia'90 laten. De 1-4 was zuur voor Veensche Boys en leverde de bezoekers de eerste periodetitel op.

De start van de thuisploeg gaf hoop en vertrouwen, want met veel passie en inzet creëerde Veensche Boys diverse mogelijkheden om de score te openen. De gasten uit Lelystad bleve echter overeind en sloegen keihard terug, want binnen een half uur scoorden zij driemaal. De 0-3 was voor Veensche Boys niet het teken om op te geven en de ploeg bleef zich verweren en dat werd beloond met de 1-3 op slag van rust van Nico van den Brom.

Het gaf Veensche Boys zelfvertrouwen voor de tweede helft en er werd gekozen voor meer aanvallende impulsen. De geblesseerde Barry de Winter werd vervangen door Herbert van den Ham en Jaimy Mol schoof een linie naar voren. De offensieve daadkracht werd echter niet beloond al had Batavia'90 het vaak moeilijk. Waar de Veensche aanvaller moeite hadden om het doel te vinden, waren de gasten doeltreffender. Na een half uur werd het duel beslist met de 1-4 na een snelle aanval en Batavia speelde het duel daarna geconcentreerd uit. Het leverde de gasten niet alleen drie punten op, maar ook de eerste periodetitel.