Afbeelding
Aalt Guliker

Sparta Nijkerk overtuigend langs Harkemase Boys

3 november 2019 om 13:11 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk sloot beleefde een inspannende week, maar achteraf heerst er volop tevredenheid. Na de moeizame overwinning in Heemskerk tegen Odin'59 (1-2), volgde op eigen veld de winst in de TOTO KNVB beker op Fortuna Wormerveer (5-2). Het thuisduel tege Harkemase Boys op zaterdag was de afsluiting en de NIjkerkers toonden aan dat ze in goede vorm verkeren. De gasten uit Harkema werden met 3-0 verslagen en dus blijft Sparta Nijkerk koploper in de derde divisie.

Het was afwachten hoe de spelers zich zouden etaleren na twee zware duels, maar de voorzichtige vrees bleek ongegrond. Sparta Nijkerk speelde een prima duel tegen de Harrekieten, die eveneens meespelen in de top van de derde divisie. Binnen een kwartier nam de thuisploeg een voorsprong via Bryan Burgerhout en achterin gaven de Spartanen weinig weg. Als Harkemase Boys wel een gaatje wist te vinden, was er steeds doelman Thijs Janssen die een sterk duel keepte. De 2-0 halverwege de eerste helft was van grote schoonheid met goede combinaties en een afronding door Maurice de Ruiter.

In de tweede helft bleef het een aantrekkelijk duel waar zowel Sparta Nijkerk als de Friezen op zoek bleven naar één of meerder doelpunten. Het lukte alleen Sparta Nijkerk middels de ingevallen Leroy Oehlers. De 3-0 bleek de beslissing en een prima afgetekende winst voor Sparta Nijkerk. Drie zware duels in acht dagen levereden zo drie overwinningen op en daar kunnen de staf en spelers én niet te vergeten de supporters tevreden over zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De winst op Fortuna Wormerveer van woensdag levert Sparta Nijkerk een thusiduel op tegen NAC Breda in de volgende ronde van de TOTO KNVB beker
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie