KNVB directeur Amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee en Hoofd Jeugdopleiding v.v. Sparta Nijkerk Rob Schoon met de erkenning 'Regionale Jeugdopleiding'.
KNVB directeur Amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee en Hoofd Jeugdopleiding v.v. Sparta Nijkerk Rob Schoon met de erkenning 'Regionale Jeugdopleiding'. Aalt Guliker

Sparta Nijkerk erkend als 'Regionale Jeugdopleiding'

3 november 2019 om 12:44 Voetbal

NIJKERK Als bekroning op een traject van bijna twee jaar heeft v.v. Sparta Nijkerk zaterdag de erkenning 'Regionale Jeugdopleiding' ontvangen. Uit handen van directeur KNVB amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee nam Rob Schoon namens de jeugdopleiding het bijbehorende certificaat in ontvangst.

Twee seizoenen geleden werd binnen de jeugdopleiding besloten dat er werd gestart met het 'Kwaliteits & Performance programma' wat door NMC Bright en de KNVB was opgezet. Alle facetten binnen de vereniging, zowel organisatorisch, technisch en ondersteunend, werden getoetst en bijgewerkt op basis van de vereiste richtlijnen. Natuurlijk was de opleiding van spelers binnen de vereniging het grootste aandachtspunt en op dat vlak ligt volgens de Hoofd Jeugdopleiding prestatie Rob Schoon de grootste winst: ,,Het Technisch Jeugdplan hebben we opnieuw ingevuld en daarbij alle facetten van een regionale jeugdopleiding ingevuld. Voor de technisch en tactische ontwikkeling hebben we nadrukkelijk samengewerkt met onze Technische Commissie A-selectie. Eigenlijk logisch, want wij zij vereisen van spelers, zouden wij van de jeugdopleiding moeten afleveren. Dat gaat niet van de ene op de andere dag, maar de rode lijn qua opleiding vanaf de O8 tot en met het eerste is getrokken."

Samen met de leden van de Opleidingscommissie heeft Rob Schoon veel tijd besteed aan het K&P-programma. ,,We hebben dit met z'n allen goed opgepakt en de eerste proef-audit was best wel even slikken. Er waren nog teveel tekortkomingen, maar vervolgens zijn we hard doorgegaan om deze punten te verbeteren. Het gevolg was dat we begin augustus te horen kregen dat we geslaagd waren. Dat de officiële uitreiking nu pas is, heeft mede te maken met de agenda van de KNVB afgevaardigde." Als directeur amateurvoetbal heeft Jan Dirk van der Zee immers een drukke agenda, maar zaterdag 2 november was het dan zover. ,,Ik vind het vooral erg leuk dat ik dit certificaat mag uitreiken aan een Hoofd Jeugdopleiding. Meestal staan hier bestuurders, maar dit is waar het certificaat om draait, de jeugdopleiding. In de regio is Sparta Nijkerk niet de enige met deze erkenning, maar het is zeker een bijzonderheid. Dit certificaat is een kwaliteitskeurmerk en daar mag je absoluut trots op zijn als vereniging." 

,,Het certificaat Regionale jeugdopleiding is absoluut geen einddoel," volgens Schoon. ,,De opleidingsvisie is verder verfijnd en uitgewerkt om dat is en blijft een doorlopend proces. Dit certificaat is dus eigenlijk een tussenstap op weg naar het einddoel met selectieteams op een hoger niveau en betere doorstroming vanuit de jeugdopleiding naar de hoofdmacht. En hoewel ook wij weten dat alles nog niet perfect is, zijn we verheugd met de ontwikkeling en erkenning van de jeugdopleiding."

Bestuursleden en leden van de Opleidingscommissie poseren met het 'keurmerk' Regionale Jeugdopleiding.
Speaker Theo van Domselaar vraagt Rob Schoon naar de voordelen van het certificaat.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie