Afbeelding
Aalt Guliker

Derde schooldak voorzien van zonnepanelen voor de buurt

2 november 2019 om 14:45 Overig

NIJKERK Het zonnedak van de Koningin Emmaschool in Nijkerk is zaterdag feestelijk in gebruik genomen. Maar liefst 240 panelen liggen er op het dak en ouders van de leerlingen van de school en wijkbewoners maken gebruik van de opgewekte energie. Dit is het zevende dak van Zon op Nijkerk en het derde dak samen met een school.

,,Nadat de Emmaschool vorig jaar duurzaam verbouwd was, wilde de school graag een stapje extra doen, voor ouders en buurtbewoners. De elektriciteitsvoorziening kwam al snel ter sprake en directeur Marieke Bom kwam met het idee om mee te doen met Zon op Nijkerk", legt Wally Marchand, bestuurder van Educare waar de school onder valt, uit. 

GESCHONKEN Gerard Fafié is 26 jaar directeur geweest van de Emmaschool en toen hij via de krant hoorde van dit initiatief heeft hij direct contact opgenomen met Zon op Nijkerk. ,,Ik wilde ook graag als oud directeur van de Emmaschool een bijdrage leveren en heb 20 panelen geschonken waarvan de opbrengst ten goede komt aan het personeel. Zo komt ieder jaar een mooi bedrag vrij voor een personeelsuitje als dank voor het soms pittige werk dat zij iedere dag weer doen", Aldus Fafié, zelf woonachtig in Frankrijk.

Na een enorme hoosbui konden de leden toch nog met de verreiker omhoog om hun eigen panelen te bekijken. Zon op Nijkerk is trots op weer een nieuw project. Bestuurder Marchand: ,,De bevlogenheid van ZoN was goed te merken. Met meer van deze mensen komt het met de energietransitie wel goed". Op www.zonopnijkerk.nl is meer informatie is te vinden over projecten en deelname.

advertentie
advertentie