Archieffoto.
Archieffoto. Maranke Pater

Huidig winkelcentrum Paasbos blijft in stand

1 november 2019 om 08:23 Winkels

NIJKERK De nieuwe detailhandelsvisie van de gemeente Nijkerk maakt het mogelijk dat het huidige winkelcentrum Paasbos in stand blijft. Alleen uitbreiding wordt ongewenst gevonden.

Wijnand Kooijmans

Dat zegt wethouder Mariëlle Broekman naar aanleiding van een opmerking van Joop van Ruler (CDA). Hij heeft geluiden opgevangen dat Gerard van den Tweel als nieuwe eigenaar naar een winkelstrip wil met alleen een kleine supermarkt. Dat vindt hij ongewenst, de huidige voorzieningen moeten wat zijn partij betreft in stand worden gehouden. Van de geluiden is wethouder Broekman overigens niets bekend.

HAVENGELDEN Het was één van de onderwerpen die aan de orde kwamen tijdens de behandeling van de begroting. Naar aanleiding van vragen van Boudewijn van der Woerd (VVD) gaat het college van burgemeester en wethouders de totale legesverordening onder de loep nemen. Wethouder Wim Oosterwijk heeft het idee dat hierin zaken zijn opgenomen die inmiddels al lang zijn achterhaald. Van der Woerd kwam met zijn vraag omdat hij vindt dat eens moet worden gekeken naar de leges voor de havengelden. Hij vraagt zich af of die niet te laag zijn.

Op het gebied van cultuur gaat de gemeente de komende tijd nog de nodige stappen zetten. Irene Moes (PRO21) is blij met de aandacht voor cultuur, omdat dit dit volgens haar mensen bij elkaar brengt. Voor Moes is het echter de vraag of er al voldoende gebeurt. Wethouder Nadya Aboyaakoub geeft aan dat er inmiddels een culturele raad is en geld beschikbaar is voor een cultuurdag. Daarnaast steunt de gemeente initiatieven zoals Gluren bij de Buren, concerten en de kunstroute Hoevelaken.

WONINGBOUW Boudewijn van der Woerd haalt aan dat de gemeente wil groeien naar maximaal 50.000 inwoners. Hij vraagt zich echter af of de gemeente Nijkerk wel beschikt over de benodigde inbreidingslocaties. Het antwoord is volgens hem 'nee' en daarom vindt hij dat vroegtijdig moet worden gekeken naar uitbreidingsmogelijkheden in het aangrenzende buitengebied.

Volgens wethouder Harke Dijksterhuis klopt de bewering van Van der Woerd dat de benodigde hoeveelheid sociale woningbouw binnen een project niet altijd wordt gehaald. Het streven is om dat tekort elders te compenseren. Naar de mening van Dijksterhuis lukt dat ook en wordt in totaliteit de gewenste hoeveelheid sociale woningbouw wel gehaald.

ONDERHOUD Wethouder Aboyaakoub zegt toe dat er hard wordt gewerkt aan de verbetering van het onderhoud van de openbare ruimte. Kritiek kwam hierop van onder meer Aart Klompenhouwer (De Lokale Partij), hij hoort regelmatig klachten over gras dat op straat blijft liggen na het maaien en wat voor onveilige situaties zorgt. Hij vindt dat de aannemer hierop moet worden aangesproken.

De kritiek wordt nu veelal rechtstreeks geuit naar de medewerkers van de gemeente die op straat werkzaam zijn. Dat vindt de wethouder ongewenst en doet haar ook persoonlijk wat. In november wil zij met de raad over het onderhoud in gesprek. Daarnaast is de stem van de straat belangrijk voor het toekomstig beleid. Nu wordt vooral ingezet op de afhandeling van klachten die binnen komen.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie