Afbeelding
Lex van Lieshout

Mogelijk subsidie voor evenementen '75 jaar bevrijding'

1 november 2019 om 07:24 Politiek


NIJKERK Binnen de gemeente Nijkerk wordt bekeken of en op welke wijze er nog een subsidieregeling kan komen voor evenementen rondom het thema '75 jaar bevrijding'. Deze toezegging deed wethouder Mariëlle Broekman tijdens de behandeling van de begroting voor 2020.

Meerdere partijen maakten al gebruik van de mogelijkheid om hiervoor beschikbare subsidies van de provincie Gelderland binnen te halen. Daarbij mochten ook de kosten van de inzet van vrijwilligers worden meegenomen. Vanuit Hoevelaken iets meer dan vanuit Nijkerk, zo zegt de wethouder.

PLANNEN Daarnaast is er een beroep gedaan op de gemeente om de regie te nemen en partijen bij elkaar te brengen. Er zijn de nodige plannen gemaakt, maar die plannen zijn nog niet allemaal klaar om al een definitief oordeel over de vellen. De gemeente is gevraagd welke faciliteiten zij beschikbaar kan stellen, voor hulp bij het aanvragen van een vergunning, maar ook om te bekijken of er geld voor beschikbaar is.

KALENDER Het tempo waarin gewerkt wordt verschilt volgens de wethouder wel. In Hoevelaken is men verder dan in Nijkerk. In Nijkerk is de Lionsclub gevraagd de coördinatie op zich te nemen, zoals dat ook in Hoevelaken is gebeurd. Daar is al een kalender met evenementen gemaakt, die agenda ontbreekt nog in Nijkerk. Volgens de wethouder staan de meeste evenementen gepland voor 4 en 5 mei.

advertentie
advertentie