Selectie Telstar 1
Selectie Telstar 1 KV Telstar / JB

Telstar stuurt ook Rigtersbleek zonder punten naar huis

29 oktober 2019 om 09:43 Korfbal Deel je nieuws

Op een prachtige zonnig zaterdag mocht de hoofdmacht van Telstar aantreden tegen tegenstander Rigtersbleek uit Enschede. Een bekende opponent die aan het begin van de competitie ook al was getroffen.

De vorige wedstrijd begon Telstar furieus met een 0-6 voorsprong, maar droop het uiteindelijk af met een nederlaag. Om met een goed gevoel de zaal in te gaan zou een overwinning noodzakelijk zijn.

Telstar startte goed en zette het eerste punt op het scorebord uit een vrijebal. Na deze aanval wist Rigtersbleek de stand direct weer gelijk te trekken en ook op de 2-2 gebeurde dat. Daarna zette Telstar aan en werd er een gat getrokken naar 6-2. Vooral het verdedigende werk stond goed bij Telstar en regelmatig werd de bal al onderschept zonder dat de Enschedeërs een schot hadden kunnen lossen. Telstar speelde zich zodoende voor rust naar een 8-5 voorsprong.

In de rust werd benadrukt hoe belangrijk twee punten in deze wedstrijd zouden zijn. Aanvallend werden er nog enkele zaken doorgesproken en dat had z'n uitwerking op de start van de tweede helft.

Met mooi, snel en doelgericht korfbal kwam Telstar al snel van een 8-5 voorsprong naar 12-5. De ploeg van Daan van der Klis kwam in een flow en dat merkte het publiek ook. Zij lieten duidelijk merken dat het korfbal er goed uitzag en de doelpunten vielen even razendsnel achter elkaar. Na deze rush herpakte Rigtersbleek zich enigszins en werd er weer stuivertje gewisseld met de score. Telstar bleef goed meescoren met de ploeg uit Enschede en sloot zo de wedstrijd af met een mooie 19-14 stand op de borden.

Al met al een mooie 'streak' voor Telstar 1 aan het einde van het eerste helft veldseizoen. met 6 punten uit de laatste 3 wedstrijden en zowel verdedigend als aanvallend goed spel kan de ploeg met vertrouwen de zaal in waar gestreden moet gaan worden om het kampioenschap in de 2e klasse. Ook daar zal de selectie de aanmoedigingen van het publiek weer hard nodig hebben in 'onze Slag'.  De hele selectie ziet u graag terug op 30 november als de Telstarselectie zijn eerste thuiswedstrijden speelt!