De thuisbasis aan de Schoolstraat.
De thuisbasis aan de Schoolstraat. Google Maps

Apostolisch Genootschap Nijkerkerveen trakteert op bankje voor dorpsplein

28 oktober 2019 om 08:05 Overig

NIJKERKERVEEN Het Apostolisch Genootschap aan de Schoolstraat in Nijkerkerveen viert dinsdag 5 november haar 75-jarig bestaan. Om het prettige contact met buren en buurtbewoners de afgelopen 75 jaar symbolisch zichtbaar te maken, krijgt burgemeester Renkema een schaalmodel overhandigd van een zitbankje voor het geheel vernieuwde dorpsplein. Het bankje, bedoeld als inspirerende rustplek voor Nijkerkerveners en passanten, wordt in het voorjaar van 2020 gerealiseerd.

De gemeenschap Nijkerkerveen bestaat sinds het laatste bezettingsjaar. Omdat het vanaf toen vooral voor mannen en jongens gevaarlijk werd nog voor erediensten naar Amersfoort te reizen, werd op 5 november 1944 een boerderij in Nijkerkerveen de plaats waar erediensten werden gehouden. Na de bevrijding ontstond hieruit de gemeenschap Nijkerkerveen. Het huidige gebouw van het Apostolisch Genootschap aan de Schoolstraat stamt uit 1960 en werd in 1993 gemoderniseerd. De vitale gemeenschap heeft leden uit de hele regio. Meer informatie: www.apgen.nl/nijkerkerveen of voorganger Ronald Heg ronald.heg@kpnmail.nl.

Het Apostolisch Genootschap biedt ontmoetingsplaatsen op religieus-humanistische grondslag voor mensen die bewust met zingeving bezig willen zijn. De leden inspireren elkaar om eigen antwoorden op levensvragen te vinden. Ze geloven dat mensen in essentie met elkaar verbonden zijn. Dat spoort apostolischen aan zorgvuldig en liefdevol om te gaan met elkaar en de wereld. De organisatie telt in Nederland ongeveer 15.000 leden verspreid over 69 gemeenschappen. 

advertentie
advertentie