BDUmedia

Benauwde winst Sparta Nijkerk

27 oktober 2019 om 23:29 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk behaalde zaterdag in Heemskerk een prima resultaat met een 1-2 overwinning op ODIN'59. De punten gingen mee naar Nijkerk en daar waren alle Spartanen dik tevreden over, want voor hetzelfde geld waren er punten achtergebleven bij de thuisploeg.

In de eerste helft hadden beide ploegen hun zaakjes goed op orde, maar had Sparta Nijkerk wel een optisch veldoverwicht. Toen de Heemskerkse defensie even haperde, sloegen de Spartanen keihard toe. Eerst zette Frank Heus een goede actie van Bryan Burgerhout om tot de 0-1 en enkele minuten later profiteerde Gilbrano Plet van de tweede fout in de verdediging: 0-2. ODIN'59 was hierna van slag, maar Sparta Nijkerk wist niet verder te profiteren.

De tweede helft verliep compleet anders, terwijl dezelfde spelers binnen de lijnen stonden. De thuisploeg was allerminst van plan om de punten cadeau te doen en zette een stevig offensief in. Een treffer na tien minuten van Nicky Eekhout (1-2) maakte het duel weer extra spannend. ODIN'59 zette alles op alles om minimaal de gelijkmaker te scoren; ze scoorden zelfs tweemaal, maar beide treffers werden afgekeurd (buitenspel en overtreding). Sparta Nijkerk moest volop in de verdediging, maar hield stand en toen scheidsrechter Voncken voor het eindsignaal floot, was de opluchting groot.

Het lastige uitduel bij ODIN'59 was met 1-2 gewonnen, na een goede eerste helft en een moeizame tweede helft. Niet met het alalerbeste spel, maar wel standvastig, met strijd én met het geluk wat een koploper schijnt te hebben.