Door de nieuwe kraam heeft William Brunselaar meer ruimte om te experimenteren met nieuwe soorten oliebollen.
Door de nieuwe kraam heeft William Brunselaar meer ruimte om te experimenteren met nieuwe soorten oliebollen. Maranke Pater

Nieuwe oliebollenkraam bij Intratuin

30 oktober 2019 om 17:31 Zakelijk

NIJKERK William Brunselaar heeft een nieuwe oliebollenkraam aangeschaft waarmee hij zijn klanten bij de Intratuin van een nog beter product kan voorzien. De mogelijkheden van de bollen worden nu namelijk ook uitgebreid.

Maranke Pater

Wat veel mensen niet weten is dat de oliebollenbakker vlak voor de herfstvakantie zijn kraam al bij de Intratuin heeft staan. Hij komt uit een familie van oliebollenbakkers. ,,We hebben ons eigen speciale recept ontwikkeld. Om nóg beter te worden heb ik zelf cursussen gevolgd bij het Bakkerijcentrum Nederland. Ik wilde de ingrediënten van de oliebol begrijpen. Het is een mooi product, mensen eten het als lekkernij bij de koffie, maar ze nemen ook graag oliebollen mee om een buurvrouw te verrassen als we een leuke actie hebben", vertelt Brunselaar.

SPECIAAL ,,In de lente- en zomermaanden staan wij met onze kramen op kermissen, in de laatste drie maanden van het jaar zoeken we vaste standplaatsen op bij winkels en op kerstmarkten.” Acht jaar geleden kwam hij bij de Intratuin te staan. ,,In het begin moest ik echt wachten op klanten, maar inmiddels weten mensen me te vinden en komen ze vaak speciaal voor de oliebollen naar de Intratuin rijden.” Wat vooral opvalt aan de spiksplinternieuwe kraam is de bewegingsruimte die Brunselaar en zijn echtgenote in de kraam hebben. ,,We hebben nu een speciale ruimte waar het deeg voor de oliebollen kan rijzen en we kunnen door de ruimte meer producten op de toonbank kwijt.” Nu de nieuwe kraam een feit is, werkt Brunselaar ook met Belgische chocolade. ,,Ons assortiment bestaat uit dé oliebol met krenten en rozijnen en appel, en hiernaast hebben we veel appelproducten zoals de appelbeignets en appelflappen en appelbollen. We verkopen ook oliebollen met banketbakkersroom en een heerlijk chocolaatje. Maar door de nieuwe kraam kan ik gaan experimenteren met nieuwe soorten, zoals een bol gevuld met Nutella. Tegen Sinterklaas maak ik oliebollen gevuld met speculaas en spijs. Je moet je klanten blijven verrassen.”

ACTIE Op vrijdag 1 november krijgt iedere bezoeker aan de kraam tussen 12.00 uur en 16.00 uur een gratis oliebol. ,,Ik wil mensen graag laten kennismaken met onze oliebollen en daarom is iedereen uit Nijkerk en omstreken welkom.”

De producten van de kraam kunnen door particulieren, maar ook door bedrijven besteld worden. Wat nieuw is dit jaar is het zegeltjes sparen. Bij een volle kaart mogen klanten voor 5 euro producten uitzoeken, een actie die tot 22 december geldig is. Tot en met Oudjaarsdag staat Brunselaar met zijn kraam bij de Intratuin. Hij is voor bestellingen te bereiken via 06-25225971.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie