Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Geen planschade voor Van Rootselaar

24 oktober 2019 om 11:42 Zakelijk

NIJKERK Aanvragen van Onroerend Goed T. van Rootselaar en Onroerend Goed Robo om vergoeding van planschade worden afgewezen door het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders.

Wijnand Kooijmans

Het gaat om wijziging van het bestemmingsplan Arkervaart-Oost in twee nieuwe bestemmingsplannen. Het gaat dan om 'Bedrijventerrein 1' en 'Nijkerk 1.' Volgens beide bedrijven tasten de nieuwe plannen hun gebruiksmogelijkheden aan.

Het verzoek om planschade is beoordeeld door een extern bureau. Dat heeft vooral gekeken of de bedrijven in hun mogelijkheden worden beperkt ten opzichte van het oude bestemmingsplan. De huidige situatie is buiten beschouwing gelaten.

Het bureau komt op grond van hun onderzoek dat de bebouwingsmogelijkheden voor beide bedrijven inderdaad enigszins zijn beperkt. In de beide nieuwe bestemmingsplannen zijn diverse afwijkingsmogelijkheden opgenomen die deze beperkingen ongedaan maken. Aanvragers hebben hiervan echter nog geen gebruik gemaakt.

Bovendien wijst het bureau erop dat op een aantal punten de bebouwingsmogelijkheden ook zijn verruimd. Dat maakt, zo vinden de onderzoekers dat uiteindelijk geen nadeliger situatie ontstaat ten aanzien van de totale bebouwingsmogelijkheden.

Zolang geen beroep is gedaan op de afwijkingsmogelijkheden wordt geen planschade uitgekeerd, zo zegt wethouder Wim Oosterwijk. Hij verwacht niet dat dit besluit ten koste gaat van de onderhandelingen over de aankoop van gronden langs de Arkervaart van Van Rootselaar. ,,Onze verstandhouding is met dit besluit niet geschaad. We blijven ook serieus kijken naar de ruimte welke Van Rootselaar nodig heeft om uit te breiden."

advertentie
advertentie