Tegen AFC Ajax maakte Donny van der Wal zijn eerste competitiedoelpunt dit seizoen en dat hoopt hij vaak te herhalen.
Tegen AFC Ajax maakte Donny van der Wal zijn eerste competitiedoelpunt dit seizoen en dat hoopt hij vaak te herhalen. ARJEN GERRITSMA

Drie topduels op de agenda van koploper Sparta

23 oktober 2019 om 12:16 Voetbal

NIJKERK De komende week staan er drie uitdagende duels op het programma voor Sparta Nijkerk. Aanvoerder Donny van der Wal kijkt uit naar de twee competitieduels tegen ODIN'59 en Harkemase Boys met daar tussen het TOTO KNVB bekerduel tegen Fortuna Wormerveer. ,,Drie moeilijke tegenstanders, maar zeker leuke duels en een uitdaging."

Rob Schoon

Met zijn ploeg kent Donny van der Wal een verbazend goede seizoensstart en na zeven duels is Sparta Nijkerk, als promovendus, koploper in de derde divisie. ,,Daar droom je heel stiekem wel van, maar dit had niemand verwacht. Wat me vooral opvalt, is dat tegenstanders in de derde divisie duidelijk beter zijn dan in de Hoofdklasse. Er zit veel voetbal in elke ploeg en het niveau ligt hoog. Ten eerste is dat veel leuker om tegen te spelen en ten tweede ligt dat ons ook wel goed."

GOED SAMENSPEL Op het middenveld is Van der Wal bijna niet weg te denken uit de basiself van Sparta Nijkerk. ,,Toch moet iedereen altijd scherp zijn, want er is veel concurrentie binnen de selectie. Ik durf te stellen dat we duidelijk veel beter zijn geworden dit seizoen en zeker ten opzichte van het begin van vorig seizoen. Op het moment speel ik veel met Adriaan Kruisheer en Justin van Groen op het middenveld en die samenwerking loopt steeds beter. De drive om beter te worden zit sterk in deze groep en dat maakt zowel de wedstrijden als de trainingen extra leuk."

Verder dan één wedstrijd vooruitkijken doet Van der Wal eigenlijk nooit, maar als hij wordt gevraagd naar de komende reeks, ziet hij wel een uitdaging. ,,Zowel ODIN'59, Fortuna Wormerveer als Harkemase Boys zijn sterke tegenstanders. Dat betekent dus drie zware duels in een ruime week. Maar ook voor hen is het zwaar, want we hebben wel laten zien dat we een ploeg hebben die moeilijk te verslaan is. Nog los van het resultaat kijk ik zeker uit naar deze wedstrijden."

DOORGAAN Ondanks de goede klassering op dit moment blijven de spelers en begeleiding voorzichtig qua vooruitzichten. ,,Wij hebben geen absoluut doel om een prijs te pakken, daar zijn we nog niet mee bezig. Als supporters daar wel naar kijken, is dat hun goed recht, maar wij proberen vooral te focussen op de eerstvolgende wedstrijd." Toch kijkt Van der Wal blijkbaar wel eens naar de stand. ,,Weet je dat we nu al meer punten hebben verzameld dan de degradant van vorig seizoen uit de derde divisie? Als promovendus doen we het erg goed en als we doorgaan met ons spel te verbeteren, kan het maar zo zijn dat we ergens om mee gaan doen. Het gat naar de achterhoede is nu groot, dus daar kijken we ook niet naar."

,,Na een week zonder competitieduel, maar wel diverse oefenduels, moeten we zaterdag weer aan de bak in Heemskerk. Tegen Ajax scoorde ik mijn eerste competitiegoal en dat smaakt naar meer. Een goed resultaat is echter nog steeds belangrijker."

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie