(Archieffoto).
(Archieffoto). Kees van den Heuvel

Careander koopt De Postkamer van Woningstichting

22 oktober 2019 om 17:00 Zakelijk

NIJKERK Careander is eigenaar geworden van het pand van De Postkamer aan de Kleterstraat 21 in Nijkerk. Tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigde Woningstichting Nijkerk de sleutel aan Careander. De Postkamer is een Grand Café met atelier, bakkerij en een kleine winkel met zelfgemaakte producten. De medewerkers krijgen van Careander extra begeleiding bij hun werk. Careander huurde het pand van Woningstichting Nijkerk en heeft het nu van hen gekocht. De Postkamer is gevestigd in het voormalig postkantoor.

Bestuurder van Careander Bert Brouwer: ,,Wij zijn blij met de mogelijkheid om dit pand nu te kopen. De Postkamer is niet weg te denken uit Nijkerk. De cliëntmedewerkers krijgen hier volop de gelegenheid hun talenten in te zetten en te ontwikkelen. Ze leveren hun bijdrage midden in de samenleving en dat past precies bij onze visie. Daarom kiezen wij ervoor om de Postkamer voort te zetten en in dit pand te investeren. Hierbij
investeren wij ook in duurzaamheid." 

Op dit moment vindt er in het pand en kleine verbouwing plaats. De inpandige bakkerij wordt uitgebreid en wordt meer geïntegreerd in de huidige winkelruimte. De winkel krijgt een iets andere opzet. In de winkel worden bijzondere producten verkocht, gericht op eten en drinken.

Directeur-bestuurder van Woningstichting Nijkerk Peter Toonen: ,,In 2007 heeft WSN het oude postkantoor aangekocht en daarmee werd De Postkamer mogelijk gemaakt. Ik ben ongelooflijk trots op wat de cliënten en medewerkers van Careander sinds die tijd met elkaar hebben neergezet. Ondertussen kan de Postkamer prima op eigen benen staan. Dus wij zijn blij de sleutel nu definitief aan Careander te kunnen overhandigen. Ik wens iedereen veel succes."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie