Hervormingsavond 2019 met als thema 'Vrijheid'

21 oktober 2019 om 12:24 Maatschappelijk Deel je nieuws

Al vele jaren wordt er in NIjkerk rond Hervormingsdag een herdenking georganiseerd door de PKN (Hervormde Grote Kerk) en de Christelijke Gereformeerde Kerk. Ook is IKOON (Interkerkelijke Beweging Nijkerk vanuit het gereformeerd belijden) bij de organisatie betrokken. Het is mooi om met leden uit verschillende kerken samen het feit van de Reformatie te herdenken in dankbaarheid voor de herontdekking van het Evangelie, de Bijbel als Gods Woord en alle zegeningen voor de samenleving, voor de kerk en voor ieder persoonlijk.
De Hervormingsavond wordt gehouden op woensdag
30 oktober 2019 om 19.30 uur in de Opstandingskerk, Hoefslag 132 te Nijkerk. Spreker op deze avond is is drs. Laurens Snoek (docent aan de Christelijke Hogeschool Ede). Het thema waarover hij zal spreken is VRIJHEID. Enkele jongeren zullen de muzikale begeleiding en een muzikaal intermezzo verzorgen. Na afloop (om ca.21.00 uur) is er gelegenheid om met de spreker en onderling na te praten en vragen te stellen.

In de Beweging IKOON in Nijkerk werken samen de Hervormde Gemeente (Grote Kerk en Opstandingskerk), de Hervormde Gemeente "De Fontein", de Gereformeerde Kerk (alle PKN) , de Christelijke Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt. Doelstelling is onder meer om vanuit het gereformeerd belijden studie te maken van actuele onderwerpen en daarover als leden van verschillende kerken met elkaar van gedachten te wisselen.    

   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie