Sparta 1 2019-2020
Sparta 1 2019-2020 Willem Lam

Sparta Korfbal blijft thuis ongeslagen

21 oktober 2019 om 11:51 Korfbal Deel je nieuws

Op Sportpark Luxool was het afgelopen zaterdag lekker druk, zowel Sparta 2 als Sparta 1 speelden hun laatste thuiswedstrijd van het eerste deel veld. Reden voor het bestuur om zes nieuwe sponsoren te verwelkomen en voor de technische commissie om ruim 100 kampioenen te huldigen. Sparta 2 liet zien dat zij het publiek fantastisch kunnen vermaken, door in de slotfase voor het eerst voor te komen en de wedstrijd te winnen. Sparta 1 gaf de tegenstander in de eerste helft al geen hoop en wist vrij eenvoudig te winnen.

Sparta begon slap aan de wedstrijd, voordat de eerst vijf minuten verstreken waren, lagen er al drie tegendoelpunten in. Sparta wist na zes minuten de eerste goal te maken, daarna begon het te lopen bij de thuisploeg. De verdediging ging op slot en aanvallend werden juiste keuzes gemaakt, dit resulteerde in een ruststand van 11-6. De tweede helft was een formaliteit, Sparta wisselde fases goed korfbal af met minder korfbal. Hierdoor werd het gat nooit groter dan zeven doelpunten en niet minder dan vijf. Eindstand 21-15.

De Nijkerkers blijven met deze overwinning ongeslagen op Sportpark Luxool, dit houden zij zeker vast tot halverwege april volgend jaar. Volgende week speelt de hoofdmacht zijn laatste veldwedstrijd in Vaassen tegen Regio ’72 en daarna mogen zij hun kunsten vertonen in de zaalcompetitie. Trainer Coen Hooijer was tevreden na afloop: “Als wij een gehele wedstrijd op de manier spelen hoe wij de kleedkamer uitkwamen, dan weet ik zeker dat wij van iedereen in de poule kunnen winnen.”