Greetje met pony
Greetje met pony Zelf

Nieuwe coachingpraktijk met paarden in Nijkerk

20 oktober 2019 om 23:17 Nieuws Deel je nieuws

Nijkerk is een nieuwe coaching-praktijk rijker: Met3-coaching. Daarbij gebruikt eigenaar Greetje Verduin een bijzondere collega; een pony of paard. Coaching gebeurt dan ook niet in een kamertje aan tafel of in een luie stoel, maar actief in de paardenbak! Dat is de plek waar de Nijkerkse haar cliënten ontmoet en begeleidt in het vinden van de balans tussen ratio en gevoel. 

Balans is zoek

“Veel mensen zijn deze balans een beetje kwijtgeraakt”, legt Greetje uit. “In de wereld van nu is succes iets rationeels geworden. Goede baan, veel verantwoordelijkheid, druk gezinsleven en nog dynamischer sociaal leven. Er ‘moet’ zoveel, en in een enorm rationele wereld ga je dus al snel rationeel mee. We proberen alles in ons hoofd op te lossen. Dat wordt ons al van jongs af aan aangeleerd, denk maar aan het schoolsysteem of wat later aan de werkvloer. Maar maak je zo wel de juiste keuzes?” Niet voor niets is het aantal burn-outs in de westerse wereld de laatste jaren enorm gestegen. De wereld beweegt snel, maar hoe weet je nog wat goed is voor jou? Voel je nog wel wat goed is voor je? Wat verstandige keuzes zijn? Waar je uitdagingen liggen?”

Coaching met behulp van paarden

Coaching met behulp van paarden gaat over het weer inzetten van je gevoel, in je hart én in je buik,  in plaats van het gebruiken van je hoofd alleen. “Paarden zijn van nature vluchtdieren, maar ook kudde dieren. Dat maakt dat ze graag aansluiting zoeken, maar met die voorwaarde dat het veilig moet zijn. Paarden zijn erg sensitieve dieren. Zij kunnen niet op rationele gronden die aansluiting zoeken, maar doen dat op gevoelsniveau”, legt Greetje uit. “Het paard spiegelt als het ware je gevoel, je vraag of uitdaging. En wat het paard laat zien is voor mij aanleiding om door te vragen of te duiden van wat ik zie. Maar nog mooier is dat het paard jouw spanning tijdens een sessie overneemt, zodat jij op dat moment helemaal weer bij jezelf en je gevoel komt.” aldus Greetje. 

Voor wie is dat dan geschikt?

Een goede balans tussen ratio en gevoel, tussen hoofd en hart, is essentieel in een wereld vol drukte en stress. ”Om die balans te vinden, moet je terug naar je natuur! Terug naar je gevoel, je beste raadgever licht Greetje toe. Ze begeleidt zowel volwassenen, tieners als kinderen.

Meer informatie is te vinden op haar website www.met3-coaching.nl of facebookpagina www.facebook.com/Met3coaching

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie