Aalt Guliker

Hoevelaken ten onder in derby

20 oktober 2019 om 10:27 Voetbal

HOEVELAKEN Het is Hoevelaken zaterdag niet gelukt de aansluiting te houden met de top van de derde klasse. Terschuurse Boys is wat dat betreft meer succesvol. De winst in de derby (2-0) betekent dat Terschuurse Boys gedeeld koploper is en Hoevelaken middenmoter.

Toeschouwers waren er genoeg, zowel van de thuisploeg als de bezoekers en beide groepen kregen voldoende goede momenten te zien van hun ploeg. Terschuurse Bos nam meteen het heft in handen, maar verder dan wat hoekschoppen kwamen ze niet. Hoevelaken stichtte meer gevaar en Daniël Bezembinder leek de 0-1 te scoren, maar doelman Gerben Hilgers redde bekwaam, net als even later op een schot van Joeri van der Hoeven. Na een klein half uur kwam de thuisploeg toch op 1-0 na een hoge voorzet, die werd binnegetikt door Peter Overeem.

Terschuurse Boys was ook na rust de ploeg aanvankelijk beter en Tomas Vaarkamp was dicht bij de tweede treffer. Halverwege de tweede helft nam Hoevelaken meer het initiatief om alsnog minimaal een punt over te houden aan dit duel. Er was genoeg goede wil, maar toto kansen kwam het amper. Terschuurse Boys was effectiever, want een scherpe counter kwam bij Tomas Vaarkamp die de 2-0 eindstand wist aan te tekenen.