Een KeoBike carrousel.
Een KeoBike carrousel. Chris Pennarts | KeoBike

Keolis Nederland start deelfietsconcept in Hoevelaken

18 oktober 2019 om 17:28 Verkeer en vervoer

HOEVELAKEN Bij station Hoevelaken kunnen er vanaf vandaag KeoBikes, fietsen van Keolis Nederland, worden gehuurd. Bij het station staan nu twintig KeoBikes in een carrousel. 

Wethouder Wim Oosterwijk was aanwezig bij de officiële opening van de KeoBikes. "Het deelfietsconcept is een belangrijke toevoeging op het openbaar vervoer in Hoevelaken. Het richt zich op reizigers die vanaf het station verder willen reizen met de fiets. Het idee is dat reizigers bewust kiezen voor het vervoermiddel dat het meest logisch is. En dat is zeker niet altijd de auto", geeft wethouder Wim Oosterwijk aan. 

UITBREIDING De totstandkoming van het plaatsen van de carrousel komt door de nauwe samenwerking tussen gemeente Nijkerk, Provincie Gelderland en Keolis Nederland. Met de locatie Hoevelaken breidt Keolis Nederland uit in de regio.

HET CONCEPT Keolis Nederland startte in 2016 regionaal op grote schaal met het deelfietsconcept KeoBike. Inmiddels zijn er 25 locaties en 290 KeoBikes op de Veluwe. In de eerste helft van 2019 komen er nog eens 15 locaties en 160 KeoBikes bij. Frank Janssen, Algemeen Directeur van Keolis Nederland licht toe: "We zien het om ons heen: mensen veranderen in hun wijze van leven, recreëren en werken. En ook in hun manier van reizen. Een reis is niet langer aan één modaliteit gebonden. Om relevant te blijven voor onze reizigers, zullen wij dus flexibel moeten zijn. KeoBike is vernieuwend, past bij de ontwikkelingen in de samenleving en bij onze visie op ketenmobiliteit. Het is onze reactie op de OV Visie van de provincie Gelderland."

DIGITALE FIETSSLEUTEL Een KeoBike kan voor drie euro een hele dag worden gehuurd. Dit gaat via de KeoBike app, waarmee een KeoBike kan worden gereserveerd en vervolgens gebruikt. De smartphone fungeert als een digitale fietssleutel. De KeoBike kan bij elke carrousel worden gepakt en ingeleverd. 

Voor meer informatie over het concept zie de website. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie