Afbeelding
Gemeente Nijkerk

Gemeente Nijkerk zet jonge mantelzorgers in het zonnetje

17 oktober 2019 om 17:06 Maatschappelijk

NIJKERK Wethouder Harke Dijksterhuis van de gemeente Nijkerk maakte op woensdag met enkele jonge mantelzorgers een high tea klaar. Hij sprak ook met mantelzorgers die tussen 11 en 18 jaar zijn. Daarnaast ontvingen de jonge mantelzorgers hun hun mantelzorgwaardering in de vorm van een bioscoopbon of VVV-bon van de gemeente.

De gemeente geeft aan veel respect en waardering te hebben voor mantelzorgers in Nijkerk. Daarom biedt de gemeente via Sigma de zogenoemde mantelzorgwaardering aan. Deze waardering bestaat voor jonge mantelzorgers tussen de 8 en 18 jaar uit een bioscoopbon of een VV-cadeaubon. Mantelzorgers vanaf 18 jaar krijgen een VVV-cadeaubon. Ruim 60 jonge mantelzorgers hebben zich al aangemeld om de bon te krijgen.

TOEWIJDING ,,Ik heb bewondering voor de jongeren die ik vanavond gesproken heb. En zo zijn er nog zoveel andere jonge mantelzorgers", vertelt Dijksterhuis.  ,,Hun situatie is verschillend, maar ze hebben één ding gemeen: ze zorgen thuis voor iemand die lange tijd ziek is of een beperking heeft. Het kan hierbij gaan om een vader, moeder, broer of zus of bijvoorbeeld om een inwonende opa of oma. De mantelzorgers doen dit met liefde, maar dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is. De zorg legt beslag op hun vrije tijd en op hun emotionele ruimte. Ik ben onder de indruk van de toewijding waarmee zij doorgaan."

AANMELDEN Jonge mantelzorgers tussen de 8 en 18 jaar kunnen zich nog tot en met vrijdag 6 december aanmelden voor een van de bonnen. Voorwaarde is dat zij in de gemeente Nijkerk wonen en zorgen voor iemand in hun thuissituatie die langdurig ziek is of een beperking heeft.

Afbeelding
advertentie
advertentie