Afbeelding
Harry Koelewijn

Eerste Appelse Courant overhandigd aan wethouder Aboyaakoub

16 oktober 2019 om 12:36 Onderwijs

NIJKERK Groep 7/8 van basisschool 'De Appelgaard' mocht op woensdag 16 oktober hun eigen ontworpen Appelse Courant overhandigen aan de Nijkerkse wethouder Aboyaakoub.  Deze krant hebben de leerlingen gemaakt in het kader van het thema 'Vroeger en nu'. Een speciaal thema in het kader van het 100-jarig jubileum van de HSN. De feestelijke overhandiging was tevens de afsluiting van het thema waarbij ook ouders, oud-leerlingen en andere belangstellenden uitgenodigd waren. 

Om tot dit eindresultaat te komen, hebben de leerlingen enkele weken lang onderzoek gedaan naar de geschiedenis van het buurtschap Appel-Driedorp. Diverse onderwerpen passeren de revue zoals de geschiedenis van het Kippenlijntje, maar ook wordt er ingezoomd op de geschiedenis van de Appelgaard. Enkele inwoners zijn voor deze speciale uitgave geïnterviewd. In de krant wordt ook speciale aandacht besteed aan de jubilerende buurtvereniging. 

Het was een leerzaam proces waarin de kinderen veel te weten zijn gekomen over het buurtschap de school, maar ook hoe men een goede tekst schrijft. De leerlingen hebben de afgelopen constructief samengewerkt en mag terecht trots zijn op het eindresultaat.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie