Eric Speelziek promoveerde met v.v. Sparta Nijkerk in zijn eerste seizoen en doet het uitstekend in de derde divisie.
Eric Speelziek promoveerde met v.v. Sparta Nijkerk in zijn eerste seizoen en doet het uitstekend in de derde divisie. Arjen Gerritsma

Eric Speelziek langer bij vv Sparta Nijkerk

13 oktober 2019 om 00:21 Voetbal

NIJKERK De samenwerking tussen v.v. Sparta Nijkerk en hoofdtrainer Eric Speelziek is zaterdag opgebebroken en met twee jaar verlengd. De succesvolle trainer en de vereniging hebben het nog doorlopende contract met twee jaar verlengd, zodat Speelziek tot en met het seizoen 2022/2023 de leiding heeft over de hoofdmacht.

Vorig seizoen begin Eric Speelziek en al snel bleek er sprake van een succesvolle samenwerking. Het vlaggenschip van Sparta Nijkerk streed niet alleen mee om de prijzen, maar speelde ook een type spel dat de Technische Commissie voor ogen had. Het kampioenschap werd net gemist, maar via de nacompetitie promoveerde Sparta Nijkerk alsnog naar de derde divisie, in feite eerder dan gepland in de lange termijn visie.

Het debuut in de derde divisie verloopt tot nu toe uitermate succesvol, want de Nijkerkers voeren de ranglijst aan. Het beoogde speltype, de successen en de prettige samenwerking was voldoende grond om rond de tafel te gaan, met als resultaat de verlenging. De TC is heel blij met deze contractverlenging, want ondanks interesse van gerenommeerde topamateurs wil Speelziek meebouwen aan de ambities van Sparta Nijkerk. 

Technisch manager Arjen Ruitenbeek verwoordde de contractverlenging als volgt: ,,In de voetbalfilosofie van Sparta Nijkerk is aanvallend en attractief voetbal een belangrijke component. Onder leiding van Eric Speelziek zien wij de spelers en het team beter worden op dit vlak. Het plezier spat ervan af en spelprincipes worden ingeslepen. Met zo'n trainer, die ook nog een hel prettig persoon is om mee te werken, gaan wij graag verder."

Interview: Mark Kloostra.

 

advertentie
advertentie