sc Hoevelaken

Hoevelaken laat zege glippen

13 oktober 2019 om 11:44 Voetbal

HOEVELAKEN Het duel in Harderwijk tegen Zwart Wit'63 verliep uitstekend voor sc Hoevelaken. Toch werd de voorsprong halverwege in de tweede helft te makkelijk weggegeven en moest Hoevelaken zich tevreden stellen met slechts één punt toen het aan het einde 2-2 stond.

Zwart-Wit zette aanvallend veeel druk op de achterhoede van Hoevelaken, zodat het lastig opbouwen was. Daarnaast probeerde de thuisploeg met lange ballen zo snel mogelijk de aanval te bereiken, wat al snel hachelijke situaties oplevert. Hoevelaken speelde echter goed georganiseerd en gaf slechts één kans weg na een kwartier, maar de bal eindigde gelukkig voor Hoevelaken op de paal.. Opbouwend speelde Hoevelaken zich regelmatig goed ionder de druk uit al leidde het niet tot een doelpoging in de slotfase van de aanval, tot enkele minuten voor de pauze.Ineens was het Fabian Bezembinder die zich knap vrijspeelde en netjes inschoot: 1-0. Toen Pascal de Jong voor het fluitsignaal de score verdubbelde, leek Hoevelaken op weg naar een overwinning.

Zwart Wit'63 was echter nog niet verslagen en dat lieten ze rond een kwartier in de tweede helft duidelijk merken door twee snel opeenvolgende treffers van Jordy Ernsten en Mike Jansen. Met de 2-2 tussenstand was het duel weer helemaal op en de spanning was voelbaar. Ondanks de aanvallende bedoelingen kwam Hoevelaken nog maar sporadisch in de buurt van het doel van de Harderwijkers. Zelfs niet toen Zwart Wit'63 met tien man kwam te staan na een rode kaart voor Dave van der Sluis.

De 2-2 aan het einde van het duel voelde, door de mooie voorsprong halverwege, als een teleurstelling. Komende zaterdag volgt de derby tegen Terschuurse Boys en daar zal de ploeg van Harry Oussoren weer alles proberen te geven om dan wel de winst te pakken.